Natjecanje zborova

Tuheljski zbor “Naša lipa” osvojio srebro na Festivalu Zagreb 2016.

Objavljeno: 08.11.2016. mladenmandic

Pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja osvojio je srebrnu medalju na natjecanju zborova i vokalnih sastava u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2016., koji se održao u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

21 zbor i orkestar

Nastupili su zborovi i orkestri Zvjezdice, Ivan Filipović, Vladimir Prelog, Agape, Ivan Goran Kovačić, Minstrel klape Cesarice, Tamburaški orkestar Gaj, Harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić, Palma, Concordia Discors, Santores sancti Marci, Josip Štolcer Slavenski, Mato Bučar, Čarobna frula, Pajdašice i pajdaši, MZ Špansko, Gouriena, The Mesengers, Zagrebački anđeli, Karlovčanke i Lege artis. Njihove izvedbe pratilo je tročlano povjerenstvo. Tuhljani su pod dirigentskom palicom Armanda Slavičeka izveli “Molitvu” Franje Dugana, “Panis angelicus” Ivana Lukačića, “Jaz bi rad cigajnar bil” Tadeja Vulca i “Ladarke” Emila Cossetta, u kojem je nastupila i solistica Jelena Škalec.

Ostvaren san

Dirigent Armando Slaviček nakon natjecanja rekao je kako je sretan i ponosan na svoje pjevače.
– Puno smo radili i trud se na kraju isplatio. Bila nam je čast pjevati u takvoj konkurenciji i to još u Lisinskom. Ovacije publike nakon našeg nastupa su nam najveća nagrada. To je nešto o čemu smo do sada mogli samo sanjati, a naš se san na kraju ostvario. S ponosom i uspjehom smo predstavljali našu Općinu i Županiju i promovirali ih u najboljem svjetlu – rekao je Armando Slaviček.
Čestitke Tuhljanima na uspjehu uputio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba