“Cvjetni Hum“

Proglašeni najbolji u 15 kategorija, koji su dobili 1200 cvjetnih lukovica

Objavljeno: 07.11.2016. mladenmandic

U Humu na Sutli održana je završna svečanost ekološko – edukativne akcije “Cvjetni Hum 2016.“, koju je organizirala Turistička zajednica i općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu Ljiljana Blažun – predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna ove godine 230 domaćinstava na području općine.

500 fotografija

Nakon multimedijske projekcije s gotovo 500 fotografija, općinski načelnik Zvonko Jutriša na prigodnoj svečanosti uručio je priznanja najboljima u 15 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 1200 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli. U kulturno – umjetničkom programu nastupio je domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Rikard Jorgovanić”.
Evo tko su i dobitnici priznanja. Najljepšom humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Milice Dravinec iz Huma na Sutli. U kategoriji najljepših balkona i terasa, ovogodišnje priznanje pripalo je Ljiljani Završki iz Klenovca Humskog. U kategoriji “Tradicijski vrt” priznanje je dobila Marjana Rebić iz Strmca Humskog, u kategoriji voćnjaka Dušan Stuhne iz Vrbišnice. Najljepše ovogodišnje humsko okno imala je Antonija Podhraški iz Prišlina, a najljepšu živicu Ružica Rebernjak iz Rusnice. U kategoriji trsja, priznanje je pripalo Josipu Podhraškom iz Malog Tabora, a u kategoriji brajdi, Bernardi Barić iz Orešja Humskog. Vlasnica najljepših tradicijskih ruža ove je godine Suzana Špiljak iz Huma na Sutli.

Doprinos dale i humske babice

U specijalnoj kategoriji “Kutka za odmor”, priznanje je primila Marica Drofenik iz Malog Tabora. Marija i Zvonko Boršić iz Huma na Sutli dobili su priznanje u kategoriji “Cvijeće dobrodošlice”, a u kategoriji “Marljiv kao crv”, Jožica Špoljar iz Malog Tabora. U kategoriji “Eko – etno”, priznanje je primila Vesna Pereti iz Prišlina, a u kategoriji “Cvijeće i ja”, Gordana Grahovar iz Malog Tabora. Za najljepši ovogodišnji poslovni prostor priznanje je primila “Humska klet”. U pripremi domjenka, svoj doprinos dale su i humske babice s ovogodišnje županijske manifestacije “Babičini kolači” – Ljubica Bračun, Melita Humski, Joška Poredski i Magda Svečak te Ljiljana Blažun, kao njihova predsjednica. (

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba