Obogaćena ugostiteljska ponuda

U Podgorju Bistričkom, na 450 kvadrata otvorena vinarija, kušaonica vina i restoran

Objavljeno: 06.11.2016. mladenmandic

U Podgorju Bistričkom u subotu je prigodnom svečanošću otvorena Vinarija OPG-a Matoš. Vinarija će svojom ponudom dodatno obogatiti ponudu bistričkog kraja, a u realizaciji cijelog projekta potpora je stigla iz IPARDA, mjere 302 – razvoj ruralnog turizma. Vlasnik Stipan Matoš, rodom iz Kijeva, ali oženjen u Podgorju Bistričkom, rekao je kako je OPG nastao kao plod želje da u mirovini napravi iskorak iz tehnike kojom se bavio cijeli život i vrati u djetinjstvo.

Vinograd i konoba

– Tamo gdje sam rođen, u Dalmaciji, u Kijevu, mi smo imali vinograd i ostao mi je u sjećanju rad u vinogradu i konobi. Danas imamo jedno respektabilno imanje organizirano tako da može pružiti vrhunsku uslugu svim našim budućim korisnicima – rekao je Matoš te dodao da je ovom poslu posvećena cijela obitelj – supruga, tri kćeri, tri zeta, pa i unučice.
Matoš očekuje “bum” u razvoju kontinentalnog turizma i ovakve vrste ponude i naglašava da se uz ostalu ponudu u Zagorju danas mogu kušati vrlo dobra vina.

Četiri tisuće čokota

Inače, OPG Matoš trenutno ima oko četiri tisuće čokota, podrumski dio vinarije sa svom opremom za preradu i čuvanje vina, ali i kušaonicu i restoran, sve skupa na oko 450 četvornih metara. Također u neposrednoj blizini ovog objekta, nalazi se i vinotočje tj. drvena kuća, bivši štagalj, koja je uređena kao težačka zagorska kuća, u kojoj se može smjestiti 30-ak ljudi koji mogu uživati u starinskom zagorskom štihu.
Uz brojne uzvanike, na otvorenju je bio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički koji je domaćinu izrazio zadovoljstvo ovakvom vrstom ponude.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba