Općinska knjižnica u Mariji Bistrici

Predstavljena knjiga Sanje Mendek “Kaleidoskop”

Objavljeno: 07.11.2016. mladenmandic

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige, Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizirala je predstavljanje zbirke pjesama Sanje Mendek ”Kaleidoskop”. O zbirci je, uz autoricu, govorila urednica i recenzentica prof. Ivančica Tomorad, koja je istaknula kako je ”Kaleidoskop” priča puna nježnosti, priča o životu između neba i zemlje, iluzija i stvarnosti.

Prva zbirka

– Svaka je pjesma u ovoj zbirci jedna je lijepa ritmična rečenica, jedna lijepa misao, kao jedna nit u tkanju teksta – istaknula je prof. Tomorad. Knjigu su ilustrirale Nedjeljka i Rajka Hrbić, a urednik zbirke, fotografije i dizajna je Stjepan Katić. Knjiga je izdana u vlastitoj nakladi autorice, kojoj je ovo prva zbirka pjesama. Do sada je pisala priče za djecu i kratke priče. Objavljivala je u časopisu za kulturu “Hrvatsko zagorje“ i glasilu Svetišta Majke Božje Bistričke “Milosti puna“. Svojim najvećim književnim uspjehom smatra objavljivanje priče “Moja plava džungla“ u čitanci za drugi razred osnovne škole “Radost igre“. Zadnjih nekoliko godina piše pjesme. Osvojila je treću nagradu za pjesmu “Orasi“ na pjesničkom natjecanju “Susret riječi“ u Bedekovčini 2015. godine.

Glazbeni program

– Pišem da izrazim sebe, ali i da se družim s ljudima koji su mi slični i nadam se da će moje pjesme nekomu uljepšati dan – rekla je pjesnikinja koja živi u Mariji Bistrici, a radi u KBC-u Zagreb kao medicinska sestra. Pjesme su čitale mlade interpretatorice Amalija Petric, Marija Tomorad i Tamara Jakopović. U glazbenom dijelu programa nastupili su polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, Nika Kramar, Klementina Lisak, Nika Kovačić i Ivan Habazin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba