Svetište Majke Božje Bistričke

Novi rektor Domagoj Matošević svečanom misom uveden u službu

Objavljeno: 07.11.2016. mladenmandic

Nakon primopredaje dužnosti u četvrtak od bivšeg rektora Zlatka Korena, vlč. Domagoj Matošević, novi rektor Svetišta u Mariji Bistrici, jučer je svečanom svetom misom uveden u službu. Misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić. Misu su uveličale i brojne bistričke udruge, vatrogasci, lovci, kuburaši, KUD “Lovro Ježek”, Udruga Hrvatska žena Marija Bistrica, Crkveni pjevački zbor i Zbor mladih, te apostoli.

Kardinalov dekret

Na početku mise, župni vikar vlč. Miroslav Markić pročitao je dekret kardinala Josipa Bozanića, kojim se Matošević imenuje na nove službe, a predvoditelj mise, biskup Pozaić, inače rodom iz Selnice iz bistričke župe, u svojoj je propovijedi istaknuo kako svećenik ne dolazi u svoje ime, nego u ime Kristovo i u ime Crkve.
– Krist ga je pozvao u svećeničko zvanje i sada ga daruje vama, da vam bude živo evanđelje – poručio je Pozaić okupljenim župljanima.
Nakon položene prisege, novom župniku i rektoru riječi dobrodošlice uputili su, u ime svećenika, supsidijar u bistričkoj župi vlč. Antun Motočić, a u ime župljana, profesorica Ivančica Tomorad. U svojem prvom obraćanju župljanima, vlč. Matošević najprije se zahvalio svome prethodniku mons. Zlatko Korenu i svima koji su mu pomagali u njegovoj službi, dodavši kako je trag Korenovog služenja vidljiv u novoobnovljenim slikama i vitrajima bazilike, u obnovi naših prelijepih kapelica, u ljepoti kalvarije i Crkve na otvorenom, u novim ispovjedaonicama i mnogim drugim manje vidljivim stvarima, bez kojih bistričko Svetište ne bi bilo tako lijepo i jedinstveno.

Živa vjernička zajednica

No, dodao je Matošević, njegov trag je najvidljiviji u ovoj živoj vjerničkoj zajednici koja se danas okupila oko Gospodina i njegove riječi.
Među mnoštvom vjernika, na misi su bili i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba