Kulturna suradnja

Krapinski muzej predstavljen u njemačkom Blaubeurenu

Objavljeno: 14.10.2016. mladenmandic

Muzej krapinskih neandertalaca jedan je od 18 članova međunarodne mreže “Ice Age Europe koja je uspostavljena zbog povezivanja značajnih pretpovijesnih lokaliteta u Europi. Izrađena je i zajednička internetska stranica, te je izdana zajednička brošura “Ice Age Europe – Network of Heritage Sites”.

Europski brend

U cilju promocije zajedničke europske baštine, projekt “Ice Age Europe” planira se razviti u europski brend, orijentiran na zanimljivu priču o ljudima iz ledenog doba u Europi, te pleistocensku kulturnu baštinu. U tom cilju, prošli je tjedan održan radni sastanak grupe u njemačkom gradu Blaubeurenu, na kojem je sudjelovalo 16 sudionika iz šest zemalja. Domaćin je bio Muzej pretpovijesti Blaubeuren, u kojem se čuva nadaleko poznata originalna stilizirana figurica žene iz obližnje špilje Hohle Fels te pretpovijesne frulice. Svi sudionici posjetili su i muzej u Ulmu – dom originalnog nalaza Lavočovjeka, čiju repliku posjeduje i Muzej krapinskih neandertalaca.

Oznaka Europske baštine

Muzej krapinskih neandertalaca predstavila je muzejska savjetnica mr.sc. Vlasta Krklec, posebno istaknuvši dobivanje Oznake Europske baštine ove godine u Bruxellesu, čemu je izuzetno doprinijelo i aktivno sudjelovanje u ovoj međunarodnoj stručnoj mreži sličnih muzeja i nalazišta, te ostalih stručnih institucija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba