Velika galerija Grada Zaboka

Otvorena izložba Zorislava Drempetića Hrčića

Objavljeno: 13.09.2016. mladenmandic

U Velikoj galeriji Grada Zaboka, otvorena je izložba slika akademskog slikara Zorislava Drempetića Hrčića “Mala kritička retrospektiva II”, koju su organizirali Ogranak Matice hrvatske u Zaboku te Pučko otvoreno učilište Zabok.
Župan Željko Kolar istaknuo je na otvorenju da mu je čast i zadovoljstvo otvoriti ovu izložbu, te se tom prigodom prisjetio trenutka kad je Hrvatska primljena u Europsku uniju i kad se svaka hrvatska županija Europi trebala predstaviti nekim umjetničkim djelom.

Glazbeni program

– Izbor je za nas bio jednostavan – slika gospodina Drempetića Hrčića s motivom Velikog Tabora, koja i danas krasi zgradu Europske komisije u Bruxellesu – rekao je župan Kolar. Prisutnima se obratio i sam slikar Zorislav Drempetić Hrčić, zatim likovni kritičar Milan Bešlić te predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zaboku Ivica Balagović. U popratnom programu, nastupili su autorov unuk Jakob Drempetić Hrčić na klaviru te Stjepan Horvat na harmonici.

Nagrada za životno djelo

Zorislav Drempetić Hrčić do danas je sudjelovao na više od 200 skupnih i 70 samostalnih izložbi. Njegova se djela nalaze u više uglednih domaćih i inozemnih galerija i muzeja te u brojnim zbirkama, a povjesničari umjetnosti samom slikaru daju značajno mjesto u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti. Drempetić Hrčić dobitnik je i Plakete Krapinsko – zagorske županije za životno djelo prošle godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba