Čak 128 paketa marihuane iz Albanije u pakiranju od po kilogram bilo je namijenjeno narko tržištu zapadne Europe

Objavljeno: 05.09.2016. mladenmandic

 

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Macelj, u petak navečer u 22.40 sati, policajci Postaje granične policije Macelj, uhitili su 40 –godišnjeg državljanina Srbije koji je u kombi vozilu kojem je bila pridodana prikolica iz Hrvatske u Sloveniju pokušao prošvercati 128 paketa marihuane u pakiranju od jednog kilograma neto težine, ukupne bruto težine 141 kilograma i 275 grama. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao Darko Poznić, voditelj grupe za droge Policijske uprave krapinsko –zagorske, prilikom vršenja granične kontrole, droga je pronađena u za to posebno izgrađenom prostoru, odnosno “duploj stranici” prednjeg dijela prikolice.

Kvalitetno postupanje policije

Poznić je posebno napomenuo da je droga otkrivena zahvaljujući kvalitetnim postupanjem zagorskih graničnih policajaca.

– Obavljajući graničnu kontrolu, naši policijski službenici na osnovu nekoliko indikatora, među kojima je bilo i njegovo ponašanje na granici, posumnjali su da državljanin Srbije krijumčari drogu u prikolici vozila. Pozvali su policijskog službenika sa psom za detekciju droga Twinija. Pas je pozitivno reagirao na prisutnost droge u prikolici, pa je temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena pretraga kombi vozila. Državljanin Srbije nakon kriminalističkog istraživanja predan je uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku te mu je od strane suca istrage Županijskog suda u Zagrebu određen istražni zatvor – rekao je Poznić.

Prema podacima s kojima trenutno raspolažu u PU krapinsko – zagorskoj, zaplijenjena marihuana najvjerojatnije potječe iz Albanije i bila je namijenjena za narko tržište zapadne Europe. Inače, dodao je Poznić, tržišna vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko dva milijuna kuna, dok se njenom preprodajom na ulici mogla doseći vrijednost od sedam milijuna kuna.

Dosad nije kažnjavan

Radi se o najvećoj zapljeni droge od kad postoji PU krapinsko – zagorska, dakle u posljednjih 26 godina. Kako bi se usporedilo o kolikoj je količini riječ, druga najveća zapljena droge PU krapinsko – zagorske bila je prošle godine kada je na području Klanjca zaplijenjeno 37 kilograma droge. Inače uhićeni državljanin Srbije, napomenuli su u PU krapinsko – zagorskoj, dosad nije niti u Hrvatskoj, niti u Srbiji bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela. Na kraju Poznić je dodao kako je kriminalističko istraživanja i dalje u tijeku ne bi li se otkrili i ostali akteri ovog narko lanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba