Pavlovec Zabočki

Osmi memorijal “Marko Piljek” okupio više od 600 vatrogasaca podijeljenih u 63 ekipe

Objavljeno: 04.09.2016. mladenmandic

U spomen na tragično preminulog, 11-godišnjeg člana DVD-a Pavlovec, na igralištu u Pavlovcu Zabočkom, po osmi put održan je tradicionalni Memorijalni vatrogasni turnir “Marko Piljek”. Na otvorenju memorijala bili su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je službeno i otvorio Memorijal, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas, kao i roditelji te sestra tragično preminulog Marka Piljeka – Andrea Piljek Marić, koja je svima zahvalila na organizaciji ovog tradicionalnog natjecanja.

Rekordni odaziv

U osam dobnih i spolnih kategorija djece, mladeži te seniorki i seniora, u A i B kategoriji natjecalo se čak 63 ekipe, odnosno na Memorijalu je bilo više od 600 natjecatelja iz Krapinsko – zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije te “gasilci” iz susjedne Slovenije. Vatrogasaca je u Pavlovcu Zabočkom bilo više nego ikad dosad.
U kategoriji djevojčica najbolja je bila ekipa DVD-a Špičkovine, u kategoriji dječaka DVD Kačkovec, u kategoriji ženske mladeži najbolje su bile članice DVD-a Donje Stubice, a u kategoriji muške mladeži najbolji su bili vatrogasci DVD-a Krapinske Toplice.

Najbolji seniori

U kategoriji A kod seniorki (ako je samo jedna mlađa od 30 godina) najbolje su bile članice DVD-a Vatrogasac iz Strmca, a u kategoriji B (starije od 30 godina), članice DVD-a Zlatar. U seniorskoj A kategoriji (mlađi od 30 godina) prvi su bili članovi DVD-a Špičkovina, a u kategoriji B (stariji od 30 godina) članovi DVD-a Regeneracija iz Zaboka. Nakon natjecanja i podjele nagrada, za dobro raspoloženje svih vatrogasaca te ostalih gostiju i posjetitelja, njih više od tisuću, uz vrhunsku hranu i kapljicu na velikoj vatrogasnoj zabavi pod šatorom, pobrinuo se Family band. Fešta je potrajala sve do jutarnjih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba