Ove nedjelje na Seoskom turizmu Masnec u Luki Poljanskoj održat će se “Bučnica fest 2016.”

Objavljeno: 24.08.2016. mladenmandic

U organizaciji Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela – “Po plavem trnaci” te u suradnji s općinom Zagorska Sela i Turizmom Masnec, ove nedjelje na prostoru Turizma Masnec u Luki Poljanskoj u općini Zagorska Sela, održat će se manifestacija “Bučnica fest 2016”.

Pokrovitelj manifestacije je Krapinsko – zagorska županija, a medijski pokrovitelj Zagorje International. Manifestaciju su poduprijeli i poduzeće Kamgrad, Mini mljekara Veronika, Lovačka udruga Srnjak, Cvjećarna Iris i Oko print.

Promocija Zagorja

Kako nam je rekao direktor Turističke zajednice Milan Kladnički, cilj manifestacije “Bučnica fest” je promocija zagorske tradicionalne kuhinje i promocija ugostiteljske i druge turističke ponude općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela te samim time i promocija Krapinsko – zagorske županije. Inače najbolju bučnicu na prvom Bučnica festu koja je prošle godina održana u Seoskom turizmu Grešna gorica podno Velikog Tabora, pripremili su domaćini, odnosno domaćica Seoskog turizma Jasna Podboj. I ove godine, uz izložbu starih tradicijskih jela od buče, moći će se također kupiti i ostale zagorske delicije – suhomesnati proizvodi, sirevi, vina, kolači…
U natjecateljskom dijelu ovogodišnje manifestacije sudjelovat će Villa Zelenjak-Ventek, Klet Grešna gorica, Hostel Kumrovec, Seoski turizam Šumak, Turizam Masnec, Vinotočje Hajduk s time da su prijave još uvijek u tijeku. Osim mogućnosti degustacije bučnice, ugostitelji će posjetiteljima moći predstaviti i svoju ukupnu ugostiteljsku ponudu. Pobjednik dobiva priznanje “Zlatnu buču”.

Stručni žiri

Članovi žirija koji će ocjenjivati bučnice bit će Zdravko Klanjčić – vlasnik restorana Rody i zamjenik predsjednika Ceha ugostitelja KZŽ, Draženka Grah – savjetnica u Zagorskoj razvojnoj agenciji za promicanje regionalnog razvoja i Andreja Arlavi – voditeljica Dvorca Miljana.
Na manifestaciji, u izložbeno – prodajnom dijelu sudjelovat će proizvođači i prodavatelji domaće hrane (mliječni proizvodi, med, bučino ulje, bučine koštice, orasi, suhomesnati proizvodi) te suvenira, a bit će prezentirane i neke od vještina tradicionalnih zanata kao i igraonice za djecu.
U glazbeno – plesnom programu sudjeluju Tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Horvatska, Desinićke mažoretkinje i Grupa “Za kaj”. Voditeljica programa je Danijela Maček, a pucnjevima iz kubura, u jutarnjim satima, manifestaciju će najaviti Kuburaško društvo Sv. Martin. Svečano otvorenje je u 11 sati, a proglašenje najbolje bučnice iza 12 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba