Dan Grada Oroslavja

Unatoč poreznoj reformi, Oroslavčani već četvrtu godinu zaredom bilježe rast proračunskog prihoda

Objavljeno: 15.08.2016. mladenmandic

Uz blagdan Velike Gospe i Oroslavje slavi svoj Dan grada i župe. Na svečanoj sjednici oroslavskog Gradskog vijeća, nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća Stanka Čička, o onome što se napravilo u proteklih godinu dana kao i o planovima za budućnost, govorio je oroslavski gradonačelnik Ivan Tuđa.

– Iako to do pred kraj godine nije izgledalo tako, proračunski prihodi su nam u 2015. godini za 122.904 kuna bili veći nego 2014. godine i iznosili su 12.955.660 kuna. To nam je četvrta godina rasta zaredom. Zbog porezne reforme prihodi od poreza na dohodak pali su nam za 595.217 kuna, ali ublažavanju pada prihoda od poreza na dohodak, doprinijeli su mnogobrojni projekti, koji su nam prošli na natječajima ministarstava, raznih zaklada i Županije.

“Recesija iza nas”

– Recesijsko razdoblje je odavno iza nas i šestu godinu zaredom su nam prihodi veći od rashoda – istaknuo je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivan Tuđa, dodajući kako će uskoro na natječaj EU-a prijaviti projekt za izgradnju Društveno – kulturnog centra. Na natječaju Krapinsko –zagorske županije prošao je i projekt „GREEN POINT – put do zdravlja“ koji je kandidirao LAG. Radi se o projektu kojim se promovira zdrava prehrana i ekološka proizvodnja hrane obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva na području LAG-a “Zeleni bregi”. U sklopu tog projekta, istaknuo je oroslavski gradonačelnik, pokrenuo bi se u Oroslavju i projekt “seljačke tržnice”. Također, s ciljem razvoja energetskih sustava u Oroslavju i razvoja energetske učinkovitosti, postavljena je LED rasvjeta u središtu Oroslavja.

Nagrade i priznanja

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i gradske nagrade i priznanja. Nagradu Grada Oroslavja primio je Powerlifting klub Srele brutal team, a Plakete Valentino Leš, Ivan Novosel, Juraj Novosel, Vinko Jagečić i Krešo Oremuš. Grb Grada dobili su Udruga mladih Feniks, OPG Cesarec i Matica umirovljenika Oroslavje, a Zahvalnice su primili Josip Martinić, LAG Zeleni bregi, Dražen Lež, Anđelko Sojč, Pekarnica Ulovec, Šahovski klub Oroslavje, Gabrijel Krušelj, Ivan Gmaz, Skijaški klub Oroslavje, Taekwondo klub Oroslavje, Josip Knezić, Streličarski klub Oroslavje i Ženski pjevački zbor KUD-a Sloboda. Dodijeljena su i priznanja za obljetnice – DVD-u Stubička Slatina za 70 godina rada, Srednjoj školi Oroslavje za 50 godina rada i Aikido klubu Hohoemi za pet godina rada. Od brojnih gostiju okupljenima su se obratili gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba