Dan općine Tuhelj

Načelnik Renato Ilić: Kupnja komunalnog vozila doprinijela uštedi proračuna, sada nam je prioritet gradnja dječjeg vrtića

Objavljeno: 15.08.2016. mladenmandic

Uz blagdan Velike Gospe, općina Tuhelj proslavlja svoj Dan općine i župe. U subotu je nakon mise u tuheljskoj Župnoj crkvi održana i svečana sjednica tuheljskog Općinskog vijeća.

Najvažnija investicija

Načelnik Tuhlja Renato Ilić istaknuo je kako je najvažnija investicija općine Tuhelj u prošloj godini bila kupnja novog komunalnog vozila koja je doprinijela značajnoj uštedi općinskog proračuna koji se u prošloj godini zbog porezne reforme smanjio za 22 posto. No, unatoč tome, općina Tuhelj je i nadalje sufinancirala sve zacrtane projekte poput asfaltiranja nekoliko dionica općinskih nerazvrstanih cesta i sanacija klizišta, ali i brojne tuheljske udruge. Sada im slijede investicije u izgradnju novog dječjeg vrtića te radovi na proširenju novog tuheljskog groblja.
Na svečanoj sjednici su bili i Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te gradonačelnici i načelnici okolnih gradova i općina, predstavnici javnih poduzeća te župan slovenske općine Dolenjske Toplice JožeMuhič.
Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Medvedec. Jože Muhič, župan općine Dolenjske istakao je dobru prekograničnu suradnju dviju općina.

Važnost izrade projekata

Zagorski župan Željko Kolar čestitao je domaćinima Dan općine, pohvalio rad lokalne samouprave na čelu s načelnikom Renatom Ilićem i zamjenikom Mladenom Hercigonjom te je istaknuo važnost izrade kvalitetnih projekata razvoja Tuhlja i težnju da iskoriste novac iz EU fondova za opći razvoj općine, a posebno za gradnju dječjeg vrtića te prometne infrastrukture.
Na svečanoj sjednici nastupila je i studentica Glazbene akademije Lucija Jelušić iz Klanjca, a nakon svečane sjednice upriličen je i prigodni domjenak uz razgledavanje izloženih slika tuheljskih slikara.


Općinske nagrade i priznanja

Uz Dan općine dodijeljene su novčane nagrade učenicima i studentima, i to Edi Krunešu Kunštu, Nikoli Zanoškom, Luciji Kuhar, Ana – Mariji Orlović, Darku Kuharu i Ivanu Matečiću. Općinska priznanja dobili su Franjo Petrinjak za razvoj kulture i limene glazbe, Đurđica Barlović za zborno pjevanje u KUD-u “Naša lipa”, Tomislavu Gmajničkom, članu Dramske sekcije KUD-a “Naša Lipa”, Zdravku Iliću za uspješan rad u Etno udrugi “Kolovrat”, Dragutinu Masnecu, članu udruge “Trs”, nositelju brojnih zlatnih i srebrnih odličja za svoja vina na “Vinarijadama”, Jelki Zanoški, aktivistici u Udruzi umirovljenika, Stjepanu Lončariću za dugogodišnji aktivni i uspješni rad u DVD-u Tuhelj, Miljenku Pukljaku članu Kuburaške udruge “Gromovi Zagorja” za poseban doprinos u radu i promicanju ugleda i imena općine Tuhelj, Josipu Tušaku, članu Lovačke udruge “Srndać” za uspješni rad i promicanje ugleda i imena Tuhlja, Davoru Žažaru, aktivnom djelatniku za uspješan rad na području školske i izvannastavne aktivnosti iz prve pomoći, Stjepanu Pocediću za uspješnu aktivnost u ŠD Tuhelj, Josipu Barloviću za aktivni rad u Kuburaškoj udruzi “Munja” Tuhelj te Valentini Kunšt za aktivan i uspješan rad u DND Tuhelj i doprinos u razvoju turizma i ugostiteljstva.
Općinske plakete su dodijeljene OŠ “Lijepa naša” Tuhelj, za uspjeh i doprinos u unapređivanju školstva povodom 180. godišnjice osnivanja i Vodnogospodarskoj ispostavi za mali sliv “Krapina – Sutla”, za doprinos poljoprivredi i unapređenju okoliša. Grb općine Tuhelj dobili su župnik Župe Tuhelj Dragutin Šengula, za naročit doprinos u razvoju međuljudskih odnosa i promicanja čovjekoljublja, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Mari Podjaveršek, bivšoj ravnateljici s najdužim ravnateljskim stažem u tuheljskoj Osnovnoj školi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba