80-ak mladih iz više od 20 zemalja

Predstavnici GDCK-a Zabok i Donja Stubica sudionici Međunarodnog kampa “Atlantis”

Objavljeno: 28.07.2016. Jelena Jazbec

Na Međunarodnom kampu mladih “Atlantis”, čiji je domaćin po prvi puta bila Hrvatska, sudjelovali su i zagorski predstavnici – Filip Bakran i Jelena Bedeniković iz Gradskog društva Crvenog križa Zabok, te Elizabet Horvat i Valentina Horvat, iz Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica.

Krizne situacije

Kamp je održan u Edukacijskom centru u Orahovici, započeo je 21. srpnja, a završava danas. Sudjelovalo je 80-ak predstavnika iz više od 20 zemalja, poput Turske, Grčke, Francuske, Španjolske, Libanona, Palestine, Izraela i Cipra. Tema “Atlantisa” bila je “Vrijeme je za promjenu – djelovanje mladih u odgovoru na krizne situacije i izgradnja kulture mira”. Sudionici su u sklopu brojnih radionica i predavanja pod vodstvom domaćih i inozemnih stručnjaka, raspravljali o načinima nošenja s kriznim situacijama. Glavni naglasak bio je na izbjegličkoj i migrantskoj krizi.

Hrvatski Crveni križ

Kamp je organizirao Hrvatski Crveni križ, a sudjelovalo je 30-ak mladih iz Hrvatske. Cilj je bio okupiti i spojiti mlade ljude iz cijelog svijeta koji promišljaju o izazovima suvremenog doba, a osim edukativnog karaktera, sudionici su posjetili Kopački rit, Baranju i povijesni dio Osijeka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba