Dekretima nadbiskupa J. Bozanića

Evo tko je sve razriješen i imenovan u zagorskim župama

Objavljeno: 25.07.2016. mladenmandic

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, tijekom lipnja i srpnja ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja. Među njima je i nekoliko vezanih uz Zagorje. Tako je velečasni Josip Ban razriješen službe župnika u župi Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama te imenovan župnikom u župi Sv. Leopolda Mandića u Orehovici. Velečasni Blaž Bartol razriješen je službe župnika u župi Sv. Dominika u Konjščini i stavljen u stanje mira. Velečasni Ivan Bogdanović razriješen je službe župnika u župi Svetog Petra u Prišlinu te je upućen na liječenje i oporavak. Damir Ivanek razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Martina biskupa u Dugom Selu te je imenovan upraviteljem župe Sv. Petra u Prišlinu i povjerena mu je pastoralna briga za Samostan sestara karmelićanki u Poredju.

Odlazi Zlatko Koren

Monsinjor Zlatko Koren razriješen je službe rektora Svetišta Majke Božje Bistričke i službe župnika u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Mariji Bistrici te imenovan župnikom u župi Sv. Blaža u Zagrebu. Velečasni Ivan Kovačić razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici te je upućen na liječenje i oporavak. Prečasni Domagoj Matošević razriješen je službe rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te je imenovan rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke i župnikom u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici. Velečasni Milan Pušec razriješen je službe župnika u župi Sv. Brcka u Brckovljanima te je imenovan župnikom u župi Sv. Dominika u Konjščini i u župi Blažene Djevice Marije u Belcu. Velečasni Dražen Radigović razriješen je službe privremenog upravitelja župe BDM Snježne u Belcu i službe supsidijara u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je imenovan župnikom u župi Sv. Petra i Pavla u Zagrebu – Kašina. Petar Repić razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu i u župi Sv. Vida u Ladvenjaku, te je imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Šestak u S. Toplice

Velečasni Ivica Šestak razriješen je službe župnika u župi Sv. Leopolda Mandića u Orehovici i imenovan župnikom u župi Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama. Ivan Zorko razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec te je imenovan za župnog vikara u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Mariji Bistrici.


Posljednji ispraćaj mons. Branka Ivanjka

Danas je u župnoj crkvi u Pregradi na posljednji počinak ispraćen mons. Branko Ivanjko, nekadašnji pregradski župnik. Svetu misu i sprovodne obrede predvodio je mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.
Mons. Branko Ivanjko umro je u svećeničkom domu Sv. Josip u Zagrebu u petak, u 87. godini života života i 60. godini svećeništva. Rođen je 1929. godine u obitelji oca Ćirila i majke Ivke rođ. Šparavec. Imao je osmero braće i sestara. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1957. Od 1958. do 1963. obavljao je službu župnog vikara u Mariji Bistrici. Pregradski župnik bio je od 1963. do umirovljenja 2005. godine, a u međuvremenu je 1981. godine vršio i službu privremenog upravitelja župe u župi Kostel. Od 2005. do 2016. godine bio je smješten u samostanu u Poredju, prvo kao duhovnik časnih sestara, a zatim u mirovini. Od 2016. godine boravio je u Svećeničkom domu Sv. Josip u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba