Neizvjesnost u Inkopu

Blokirali portu i učlanili se u sindikat, ali još se ne nazire kraj njihovoj agoniji

Objavljeno: 22.07.2016. Jelena Jazbec

Iako su za prošli ponedjeljak najavili blokadu državne ceste u Poznanovcu, radnici Inkopa naposlijetku su ipak od toga odustali, jer nisu dobili potrebne suglasnosti za izlazak na cestu, budući da takve skupove treba najaviti osam dana prije. Odustali su, kako kažu, ponajprije zbog vlastite sigurnosti. Ostali su na svojim radnim mjestima i u krugu tvornice tijekom cijelog tjedna, ali odbijaju raditi dok im se na isplate plaće koje nisu dobili od veljače. I tako već od srijede, 13. srpnja.

Posjetio ih Končevski

U ponedjeljak ih je posjetio predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski.
– U kontaktu sam s predstavnicima Sindikata, koji će se javiti radnicima, netko će doći do njih i vidjeti što se može učiniti, no činjenica je da novca za plaće nema. Bojim se da je najrealniji razvoj situacije da Inkop ode u stečaj – rekao nam je Končevski.
U utorak su radnici blokirali portu, nakon što su se iz poduzeća počeli odvoziti njihovi proizvodi.
– Ujutro su već otišla dva automobila s našim proizvodima, što nismo ni znali, jer da smo znali, sigurno bismo to i spriječili. Kasnije, kada je želio izaći treći automobil, blokirali smo portu i nismo dopustili prolaz. Ne znamo puno, ali znamo da našim cipelama poduzeće želi vratiti svoje dugove – rekla su nam djelatnici.

Inspekcija rada

U međuvremenu, učlanili su se u Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, no nisu dobili nikakve povratne informacije o tome je li se održao sastanak predstavnika sindikata i direktora Zlatka Novosela.
Direktor Novosel tijekom cijelog tjedna nije odgovarao na naše pozive, a od djelatnika doznajemo da je boravio u svome uredu, ali im se nije obraćao.
Poduzeće je posjetila i inspekcija rada, ali radnici još uvijek žive u neizvjesnosti. Agonija se, kako doznajemo, ponovno nastavlja od ponedjeljka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba