Ministar zaštite okoliša u KZŽ

“Stražaplastika je primjer sustava gospodarenja otpadom kakav je potrebno razviti u cijeloj Hrvatskoj”

Objavljeno: 22.07.2016. Jelena Jazbec

Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i prirode, danas je u radnom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. U Mariji Bistrici, Dobrović se susreo s načelnikom Josipom Miličkim Posjetio je Svetište Majke Božje Bistričke, a nakon toga i odlagalište otpada u Tugonici.

Infektivni otpad

Po dolasku u Zabok, održao je radni sastanak sa zabočkim gradonačelnikom Ivanom Hanžekom, a potom i sastanak na temu infektivnog otpada u Općoj bolnici Zabok. U Humu na Sutli, obišao je poduzeće Stražaplastika d.d., u pratnji direktora Josipa Grileca i načelnika Huma na Sutli Zvonka Jutriše.

Recikliranje plastike

– Riječ je bila o sustavu gospodarenja otpadom, odnosno, nadogradnji na sustav koju trebamo razviti u Hrvatskoj. Stražaplastika je upravo primjer kako to treba napraviti. Naime, radi se o recikliranju plastike, proizvodnji plastičnih materijala iz originalnih materijala, isto tako iz reciklata. Na pitanje kuda sa skupljenom plastikom, odgovor je u pogonima kao što je to Stražaplastika. Nije to jedini pogon u Hrvatskoj, ali je dobar primjer da ako se želi, može se – rekao je Dobrović.
U nastavku je posjetio i Krapinu, a onda će se uputiti u Krapinske Toplice, na svečanu sjednicu povodom proslave Dana općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba