Izbori u HDZ-u

Žarko Tušek: Veselim se novoj stranici u HDZ-u, okretanju temama razvoja i stvaranja te ojačanom jasnom odmaku od politike podjela

Objavljeno: 17.07.2016. Alen Brodar

Oko 220.000 članova HDZ-a danas do 19 sati glasuju za novog predsjednika stranke, Andreja Plenkovića. Mogu glasovati u gradskim, općinskim i područnim izbornim povjerenstvima. Plenković će na toj dužnosti zamijeniti Tomislava Karamarka, koji je 21. lipnja dao ostavku jer nije uspio sastaviti saborsku većinu, kao što je obećao stranci.
Plenković je za svoju kandidaturu dobio više od 35.000 potpisa članova stranke, a u svom izbornom programu ističe da će mu glavni cilj biti vratiti povjerenje birača vjerodostojnom i dosljednom politikom HDZ-a.

Velika podrška

Na biralište je jutros u Krapini izašao i predsjednik zagorske organizacije HDZ-a Žarko Tušek, koji je tom prilikom rekao kako vjeruje da će danas veliki broj članova stranke, kako na razini Krapinsko – zagorske županije, tako i na razini Hrvatske izaći na unutarstranačke izbore te podrškom Andreju Plenkoviću dati i podršku jednom osvježenju na hrvatskoj političkoj sceni.
– Andreja Plenkovića poznajem godinama, on je političar jasnih narodnjačkih, europskih, konzervativnih i demokršćanskih vrijednosti, s druge strane, jasno definiran prema temeljima stvaranja moderne hrvatske države, temeljnim državotvornim vrijednostima, prema politici zajedništva i pomirenja koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman, a na kojoj je stvorena današnja Hrvatska i za koju su mnogi dali svoje živote i zdravlje. Veselim se novoj stranici u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, okretanju temama razvoja i stvaranja te ojačanom jasnom odmaku od politike podjela koju je promovirao Zoran Milanović svojom tragičnom krilaticom “mi ili oni”, a koju danas on i njegovi partneri pokušavaju prikriti umivenim “narodnim” licem, iza kojeg ne stoji ništa drugo nego pokušaj podjele plijena u državi koja je ionako osiromašena na svim razinama – kaže Tušek.

Drugačija politika

Dodaje da HDZ na čelu sa Andrejom Plenkovićem predstavlja jednu drugačiju politiku, kakva Hrvatskoj nedostaje te da vjeruje da će ljudi tu promjenu prepoznati, kao što su takvu politiku Zagorke i Zagorci prepoznali na izborima za EU parlament na kojima je Andrej Plenković kao nositelj liste u Krapinsko – zagorskoj županiji premoćno pobijedio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba