Dan općine, župe i svetišta

Procesijom sa svijećama i koncertom folklornog ansambla iz SAD-a, proslavljena svetkovina Majke Božje Bistričke

Objavljeno: 14.07.2016. Jelena Jazbec

U Mariji Bistrici je jučer, na svetkovinu Majke Božje Bistričke, svečano obilježen Dan općine, župe i Svetišta Majke Božje Bistričke. Proslava je započela već u utorak, procesijom s gorućim svijećama, od crkve na otvorenom do Vinskog Vrha, gdje je misno slavlje predvodio mons. Zlatko Koren, rektor Svetišta i bistrički župnik.

“Nova nada”

Jučer je misu u 9 sati služio je vlč. Pave Điko, svećenik Riječke nadbiskupije, a misu u 11 sati vlč. Dražen Radigović, supsidijar u Mariji Bistrici i privremeni upravitelj u župi Belec. Misu u 18 sati predvodio je mons. dr. Stanislav Lipovšek, biskup celjski, a bila je prikazana za sve pokojne svećenike iz bistričke župe, za sve Maceljske žrtve te za sve svećenike ubijene u Hrvatskom zagorju od 1935. do 1949. godine. Nakon mise, na središnjem bistričkom trgu koncert je održao Hrvatski folklorni ansambl “Nova Nada” iz Sjedinjenih Američkih Država. Organizatori tog događaja bili su Općina Marija Bistrica i Hrvatska matica iseljenika.

Bistrička noć

Ovog vikenda na rasporedu je tradicionalna “Bistrička noć”, pa će tako u subotu publiku zabavljati Bosutski bećari i Boss band. Posjetitelji će moći uživati u slasticama Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica, vinima Udruge vinogradara Marija Bistrica, lovačkom grahu Lovačkog društva “Fazan” te ribljem paprikašu ŠRD-a “Šaran”. Također, svi zainteresirani moći će okušati sreću na tomboli Udruge mladih Marija Bistrica, koja u nedjelju organizira i društvenu igru “Ljudski čovječe ne ljuti se”. Igra započinje na središnjem bistričkom trgu u 17.30 sati. Svaka ekipa mora imati pet igrača – četiri pijuna i jednog koji baca kocku, a kotizacija po ekipi je 100 kuna. Za prve tri ekipe osigurane su vrijedne nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba