16. srpnja u Zlatar Bistrici

Na ovogodišnjem natjecanju zagorskih orača, snage će odmjeriti šestorica orača i jedna oračica

Objavljeno: 06.07.2016. Jelena Jazbec

Na ovogodišnjem natjecanju orača Krapinsko – zagorske županije, 14. po redu, koje će se održati u subotu, 16. srpnja u Zlatar Bistrici, natjecat će se šestorica orača i jedna oračica. Također, Županijska udruga uzgajivača konja Krapina, predvođena Mirkom Majsecom, demonstrirat će tradicionalni način oranja s konjskim zapregama.
Natjecanje organiziraju Krapinsko – zagorska županija, Udruga natjecatelja u oranju Krapinsko – zagorske županije, Savjetodavna služba i Općina Zlatar Bistrica.
– Natjecanje orača za Krapinsko – zagorsku županiju ima poseban značaj jer uspijeva već dugi niz godina iznjedriti izvrsnost u oranju, koja nas redovito dovodi na svjetsko natjecanje. Zagorska poljodjelska tradicija, rad i marljivost, vještina i spretnost, razlozi su zbog kojih upravo Zagorec ima priliku već niz godina svoje sposobnosti u oranju izmjeriti s najboljim oračima svijeta. Natjecanje orača prilika je da se iz godine u godinu prati razvoj tehnologije, koji od poljoprivrednika iziskuje neprestano usvajanje novih znanja i vještina, a sve to kako bi se ovladalo novim tehnikama koje olakšavaju posao, moderniziraju proizvodnju, a time i podižu kvalitetu zagorskih poljoprivrednih proizvoda – poručuju iz Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba