48. Tjedan kulture, zabave i športa

Joksimović, Histrioni i Klapa Intrade samo su šlag na torti prebogatog programa u Sv. Križu Začretju

Objavljeno: 03.07.2016. Alen Brodar

Ove godine od 20. do 27. kolovoza u Svetom Križu Začretju održat će se 48. Tjedan kulture, zabave i športa u organizaciji Udruge za kulturu, zabavu i šport.
U tom tjednu mještanima Svetog Križa Začretja i njihovim gostima organizatori pripremaju brojne sadržaje iz područja kulture, zabave i športa. Tako će se na dan otvorenja Tjedna kulture u dvorcu Sveti Križ Začretje održati otvorenje izložbe karikatura “Felix u gostima” Srećka Puntarića. KUD Sveti Križ Začretje svojim nastupom obilježit će 40 godina svojeg rada, a u šatoru na igralištu NK Jedinstva koncert će održati Željko Joksimović.

Brojne izložbe

– Već iz prvog dana može se vidjeti da i ove godine pripremamo raznovrstan program. U toku tjedna moći će posjetitelji razgledati izložbe Udruge Djedovina, Creativitasa, Rukotvorina i Tomislava Šćurica. Tradicionalni koncerti iz ciklusa Heferer, Jazz koncert Local Jazz Comba i gostiju, zatim tamburaši, La Gef, Vigor, Tomislav Bralić i klapa Intrade dio su zabavnog programa. Turniri u malom nogometu, odbojci na pijesku, ribički, teniski, šahovski i hokej turniri, trekking i konjičke utrke dio su koji će i ove godine dovesti ljubitelje sporta u Sveti Križ Začretje – najavljuju u Općini.
I ljubitelji kazališta znaju da u ponedjeljak gostuju Histrioni sa novom predstavom „Francekova tetka“, a u utorak je tradicionalna večer gdje će se predstaviti Amatersko kazalište Sveti Križ Začretje s gostima iz Lobora.

Program za najmlađe

– Tradicionalni koncert Cvrkutića, nastup Začretskih mažoretkinja, predstave dječjeg kazališta Šareni svijet i dječji Prvi glas Zagorja samo su dio programa za najmlađe. Ove godine po prvi puta predstaviti će svoj program rada novoosnovani Zagorsko informatičko – robotički klub Sveti Križ Začretje. Kraj tjedna tradicionalno je ostavljen za festival pjevača amatera “Prvi glas Zagorja” koji će i ove godine dati priliku mladim talentiranim pjevačima da pokažu svoj talent – istaknuto je.
Fotografijama iz bogatog prošlogodišnjeg programa Tjedna kulture, zabave i športa organizatori stoga pozivaju da ih i ove godine posjetite i provedete ugodne trenutke u njihovom mjestu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba