“Memorijal Borisa Mutića”

Biel Mutić, unuk novinarske legende: Djed mi je govorio da se treba baviti sportom, jer samo u sportu uvijek pobjeđuju najbolji

Objavljeno: 03.07.2016. mladenmandic

Ekipa desinićke Mini mljekare Veronika po treći je put uzastopce osvojila prvo mjesto na šestom “Memorijalnom turniru Borisa Mutića”, koji je jučer i danas do jutarnjih sati održan na igralištu kumrovečke Osnovne škole. Drugo mjesto osvojila je ekipa Štefan 2 iz Kumrovca, treći je bio Caffe bar Link, a četvrto mjesto osvojili su članovi ekipe Sportskog društva Novi Dvori Klanječki. Pobjednici, desinićki “mljekari” zbog treće uzastopne pobjede na turniru, osvojili su i prijelazni pehar u trajno vlasništvo. Najbolji strijelac na turniru bio je Tomislav Haramustek (CB Link), najbolji golman bio je Goran Malogorski (MM Veronika), a najbolji igrač turnira bio je Mislav Banek iz ekipe Mini mljekare Veronika.

Kumrovečko djetinjstvo

Poznati sportski komentator Boris Mutić svoje je djetinjstvo proveo u Kumrovcu, a pred kraj svog života nastanio se u obiteljsku kuriju u obližnjim Zagorskim Selima, gdje danas sa svojom obitelji živi njegov sin Aljoša Mutić. Kako je na otvorenju Memorijala istaknuo predsjednik Sportskog društva Kumrovec Hrvoje Kladnički, Boris Mutić bio je sudionik 16 ljetnih i zimskih Olimpijskih igara, bio je na šest svjetskih nogometnih prvenstava te na mnogobrojnim svjetskim i europskim prvenstvima u drugim sportovima. Na otvorenju turnira, kumrovečki načelnik Dragutin Ulama rekao je kako su Kumrovčani izuzetno ponosni na to što je Boris Mutić kao Kumrovčan, promovirao i Kumrovec i Zagorje te Hrvatsku u svijetu.
U ime pokrovitelja, Krapinsko – zagorske županije, Memorijal je otvorio zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao kako je Boris Mutić bio živuća legenda sportskog novinarstva u Hrvatskoj te se posebno zahvaljuje Sportskom društvu Kumrovec koje već šestu godinu održava memorijalni turnir, kako ime Borisa Mutića i sve ono što je on učinio na promociji Hrvatske i Zagorja, ne bi palo u zaborav.

Unuk Biel

Unuk pokojnog Borisa Mutića, 13-godišnji Biel Mutić koji danas s majkom i ocem živi u naslijeđenoj obiteljskoj kuriji u Zagorskim Selima, a koji danas pohađa kumrovečku Osnovnu školu, rekao nam je kako pamti djeda koji je uvijek bio dobre volje i koji je uvijek govorio da se treba baviti sportom, jer jedino u sportu uvijek pobjeđuju samo najbolji. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba