Bolnica “Sv. Katarina“

D. Primorac: Taekwondo je izvrstan edukacijski alat za mlade i sport koji je promijenio život na bolje meni i brojnim drugim ljudima

Objavljeno: 30.06.2016. Jelena Jazbec

 

U Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina“ potpisan je Ugovor između Hrvatskog taekwondo saveza i Specijalne bolnice za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Sv. Katarina“, kojim se osigurava sustavni pristup prevenciji, dijagnostici i liječenju hrvatskih taekwondo sportaša, a čime bolnica Sv. Katarina postaje službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza.

Sportaši – ponos Hrvatske

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su predsjednik Svjetske taekwondo federacije (WTF) Chungwon Choue, veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Park Won-sup, glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Ivan Radoš, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Dragan Primorac te niz proslavljenih hrvatskih taekwondo sportašica i sportaša, osvajačica i osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, poput Ive Radoš, Martine Zubčić i Vedrana Goleca.
– Taekwondo je izvrstan edukacijski alat za mlade i sport koji je promijenio život na bolje meni i brojnim drugim ljudima. Zahvaljujem se sportašima na odličnoj promociji Hrvatske u svijetu. Vi ste ponos Hrvatske – rekao je Primorac.

Najtrofejniji savez

O snazi i utjecaju WTF-a najbolje svjedoči podatak da je čak 206 država članica Svjetske taekwondo federacije, te da više od 80 milijuna osoba širom svijeta trenira teakwondo. Hrvatski taekwondo savez je s osvojenom 51 medaljom sa europskih prvenstava (13 zlata, 13 srebra i 25 bronci), ali i sa 19 medalja sa svjetskih prvenstava (2 zlata, 5 srebra i 12 bronci), najtrofejniji savez olimpijskih sportova u sastavu Skupštine HOO-a po broju medalja s europskih i svjetskih prvenstava. Hrvatski tekvondaši su se vraćali s odličjima s posljednjih dviju Olimpijskih igara, što je pošlo za rukom još samo atletičarima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba