Sastanak u Ministarstvu zdravlja

Zagorci primjer dobre prakse u promicanju dojenja

Objavljeno: 06.06.2016. mladenmandic

Ministarstvo zdravlja organiziralo je sastanak vezan uz promicanje provedbe Akcijskog plana promicanja dojenja na kojem je Krapinsko – zagorska županija izdvojena kao primjer dobre prakse u promicanju dojenja. U Hrvatskoj su u ovom trenutku koordinacijski timovi osnovani samo u tri županije i dva grada. Općenito se na promicanju dojenju, podršci majkama i obiteljima, već duži niz godina u Zagorju intenzivno radi. Osim besplatnih trudničkih tečajeva koje organiziraju patronažne sestre Doma zdravlja i Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, pri Domu zdravlja djeluje i deset 10 grupa podrške dojenju. Sljedeći korak je stjecanje statusa Bolnice – prijatelj majki i stjecanja naslova Županija – prijatelj dojenja. Stoga je predsjednik zagorskog Koordinacijskog tima dr. Rajko Fureš pozvan na sastanku izložiti kao primjer dobre prakse upravo model promicanja dojenja koji postoji na području Krapinsko – zagorske županije Na sastanku su prisustvovale i Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i Biserka Sviben, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo zagorskog Doma zdravlja.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba