Predsjednik Reformista R. Čačić

“Zašto je sjever Hrvatske zapostavljen pri dobivanju novca?”

Objavljeno: 01.06.2016. mladenmandic

 

Predsjednik Reformista i saborski zastupnik Radimir Čačić, uoči današnje sjednice Sabora, zatražio je stanku kako bi ukazao na kriterije raspodjele novca po stranačkom ključu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ustvrdivši da je politika u Hrvatskoj na granici komedije i tragedije, a u ovom slučaju i farsična.

Ista logika

– Kad već ništa ne povlačimo iz EU fondova, kad smo već nakon potpune nesposobnosti na tom planu prošle Vlade dočekali još goru Vladu, onda idemo dalje istom logikom kojom smo uvijek išli, logikom trošenja tuđeg novca što svatko zna činiti, a radi se o novcu građana Hrvatske. Uzmi iz proračuna i daj sebi. Kriteriji raspodjele su jednostavni. Primjerice, na sjeveru Hrvatske, u Međimurskoj županiji od desetak općina i jednog grada samo dvije općine koje su dobile novac od Ministarstva su oporbene. U Krapinsko – zagorskoj županiji, od 11 financiranih projekata jedan je oporbeni, jedan nezavisni i devet HDZ-ovih. U Varaždinskoj županiji, samo je pet općina dobilo potporu ministarstva – jedinih pet u kojima je na vlasti HDZ. Izgleda da se samo tamo teško živi – rekao je Čačić i to nazvao sramotom.

Čudni kriteriji

Naglasio je da kad je on bio u poziciji da odlučuje o dodjeli novca, nikad nije bio kriterij stranačka pripadnost. Nadalje, dodaje Čačić, objavljeni su kriteriji za urbani razvoj 2014 – 2020. Od 365 milijuna eura sedam gradova dobit će inicijalnu ponudu i to ni jedan sa sjevera – ni Varaždin ni Čakovec ni Krapina, ni Koprivnica ni Bjelovar, a ni za gradove iz drugih županija poput Karlovca, Siska i Šibenika – rekao je Čačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba