Vatrogasni jubilej

Vatrogasci DVD-a Draše obilježili 80. rođendan

Objavljeno: 01.06.2016. mladenmandic

 

DVD Draše je u svojim prostorima na Otoku ljubavi obilježio 80-godišnjicu osnutka na kojem se okupilo više od sto vatrogasaca i mještana. Na proslavi su bili zagorski župan Željko Kolar,načelnica općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac, predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas zapovjednik VZ grada Zaprešića Franjo Prišćan, zapovjednik VZO Kraljevec na Sutli Marijan Berić te vatrogasci iz prijateljskih vatrogasnih društava i udruga.

Svečana sjednica

Nakon smotre koju je predsjednik zagorske vatrogasne zajednice Ivica Glas, održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima. Predsjednik i zapovjednik VZO Kraljevec na Sutli, Mario Harapin i Marijan Berić, uručili su brončane vatrogasne plamenice Ivanu Galiću i Božidaru Šuncu, brončane vatrogasne medalje Dragutinu Šuncu, Franji Galiću, Marijanu Kneziću, Franji Kolaru, Franji Ištoku, Draganu Letici,Ivici Letici,Ivici Štoku, Marijanu Galiću i Tomici Kolaru. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada dobili su Dragan i Ivica Letica i Marijan Galić, vatrogasnu spomenicu za 20 godina rada Neven Trbuha, Božidar Šunc, Ivica Štok, Mario Harapin i Tomica Kolar. Predsjednik vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Ivica Glas uručio je srebrne vatrogasne plamenice Mariju Harapinu i Nevenu Trbuhi, te srebrnu vatrogasnu medalju Antonu Ivekoviću.

Prigodna priznanja

Vatrogasne spomenice za 40 godina rada dobili su Mijo Stipčić, Ivan Galić i Franjo Štok, a Vatrogasne spomenice za 50 godina rada dodijeljena su Franji Galiću, Josipu Posleku, Dragutinu Stipčiću i Antoniju Ivekoviću. U ime svih dobitnika zahvalio se Anton Iveković koji je ujedno društvu poklonio fotografiju na kojoj su osnivači društva iz 1936.godine. Zatim su prigodnim plaketama nagrađeni pokrovitelj Općina Kraljevec na Sutli te zlatni donatori Robert Jug, Metali inox d.o.o. i PGD Šmarje pri Jelšah, a zahvalnice su primili i svi donatori lente i čavlića. Nakon završetka svečanosti održan je domjenak uz svirku F -benda

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba