Mladi inovatori iz Zlatara

Evo što su izradili srednjoškolci Martin Vešligaj i Dragutin Siketić

Objavljeno: 31.05.2016. Jelena Jazbec

Na Međužupanijskoj izložbi inovaciji u Ivanić Gradu, trećoj po redu, učenici četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo, Martin Vešligaj i Dragutin Siketić iz Srednje škole Zlatar, pod vodstvom mentora Tomislava Pavleka, osvojili su treće mjesto i brončanu plaketu za svoj projektni rad “Pametna kuća”. U izradi su sudjelovali i učenici Domagoj Rundek i Dragutin Škrlec, koji su također bili na izložbi, u pratnji profesora Dubravka Čubeka i Bojana Rogine.
“Pametna kuća” je osvojila i prvu nagradu poduzeća iz Bjelovara te treću nagradu poduzeća iz Ivanić Grada.
Zlatarski srednjoškolci već tradicionalno sudjeluju na ovoj izložbi, koja predstavlja važno mjesto okupljanja budućih znanstvenika, tehničara i programera. Osim mladih inovatora, okuplja i renomirane inovativne domaće organizacije, poput “Rimac Automobila”, Instituta Ruđer Bošković, Tehničkog muzeja Nikola Tesla i drugih. Izložbu organizira Elektronički i računalni klub iz Ivanić Grada, a ambasador je ove godine bio Mate Rimac.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba