Krapinske Toplice

Heli hotel s četiri zvjezdice imat će 90 soba i kongresni centar za 400-tinjak sudionika

Objavljeno: 31.05.2016. mladenmandic

 

U Krapinskim Toplicama u tijeku je priprema projektne dokumentacije za izgradnju novog hotela s četiri zvjezdice Heli hotel d.o.o. koju su u Hrvatskoj osnovali ruski ulagači. Prije početka samog projektiranja proveli su detaljnu analizu tržišta i temeljem nje odredili gabarite svog ulaganja.
Autor prihvaćenog arhitektonskog rješenja novog hotela je dipl. ing. arhitekture Valentin Bačić, arhitekt s respektabilnim međunarodnim iskustvom i to upravo pri realizaciji hotelskih projekata.

Lokacija veliki izazov

Novi hotel u Krapinskim Toplicama bit će smješten uz povijesnu aleju divljih kestena između potoka Kosteline i brze ceste Klanječko Jezero – Pregrada i upravo je ta lokacija bila veliki izazov za projektni tim na čelu s Valentinom Bačićem.
Hotel će imati 90 soba i dva luksuzna apartmana, kongresni centar za 400 sudionika, ugostiteljske sadržaje i wellness centar s unutarnjim i vanjskim bazenom. Pri oblikovanju hotela naročito se pazilo da se dobro uklopi u prirodni okoliš Krapinskih Toplica.
Općinski načelnik Ernest Svažić rekao nam je kako općina Krapinske Toplice paralelno razvija i još neke javne projekte kojima želi poduprijeti novi zamah budućih turističkih sadržaja. To se u prvom redu odnosi na nove prilazne ceste do hotela, vodenog centra i budućeg autobusnog kolodvora.

Nova turistička ulaganja

– U tijeku je priprema dokumentacije za lokacijsku dozvolu i koordiniraju se aktivnosti s Hrvatskim cestama. Isto taku nastavljaju se aktivnosti za realizaciju projekta uređenja zapadnog dijela općinskog središta s tržnicom i centrom za posjetitelje. Novi hotel kraj aleje bit će najveća hotelska investicija nakon izgradnje hotela u centru Krapinskih Toplica prije 60-ak godina, a mještane Krapinskih Toplica raduju i ostala najavljena turistička ulaganja čija realizacija započinje u idućih nekoliko mjeseci. To su dogradnja Aparthotela Villa Magdalena te obnova zdanja Bellevue u Klokovcu – rekao nam je načelnik Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba