Hum na Sutli

Ovogodišnja nagrada “Rikard Jorgovanić” dodijeljena Boženi Zernec iz Krapine

Objavljeno: 25.04.2016. mladenmandic

U sklopu Dana općine Hum na Sutli, održana je književna manifestacija “Dan Rikarda Jorgovanića”, koja je posvećena imenu i djelu hrvatskog književnika koji je rođen u Malom Taboru. Manifestaciju organizira humska Narodna knjižnica i Hrvatsko – zagorsko književno društvo.

Sedam knjiga proze

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je sedam knjiga proze, pjesničkih zbirki i eseja – Mirjane Mikulec “Stope”, Cvjetka Leža “Junak svog vremena”, Božene Zernec “Gle, čovjek”, Miljenka Jerneića “Ljudinjak i Anđelinjak”, Davora Vujčića “Sugovori”, Anite Klemar “Legenda o črnem kipu”, te prozom i komedijom Nade Jačmenica i Ljubice Komljenović “Pozabljeni smiehi”.
Povjerenstvo je nakon pomnog čitanja, ocjenjivanja i usuglašavanja, donijelo odluku da se ovogodišnja nagrada dodijeli pjesnikinji Boženi Zernec iz Krapine.
Božena Zernec piše pjesme od rane mladosti, a 2003. godine spontano je počela pisati haiku. Prije 11 godina objavila je prvu zbirku haiku pjesama na hrvatskom i engleskom jeziku pod naslovom “Gle! / Look!”.

Treća zbirka

Dvije godine kasnije objavila je kod nakladnika Matis u Pregradi, opsežnu zbirku haiku poezije “Šaran u oblacima” s usporednim prijevodom na kajkavsko narječje i engleski jezik. Trećom najnovijom zbirkom “Gle, čovjek!” izravno se nadovezuje na svoju prvu zbirku. Nagradu je dobitnici uručio načelnik općine Zvonko Jutriša, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je Tomislav Goluban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba