Dan općine Desinić

“Ponosimo se kulturnom baštinom, ali Desinić se i komunalno razvija”

Objavljeno: 23.04.2016. mladenmandic

 

Uz Jurjevo i desinićkog zaštitnika sv. Jurja i općina Desinić je u Dvorcu Veliki Tabor proslavila Dan općine.

Kulturna baština

– Kao mještani Desinića, ponosimo se kulturnom baštinom, posebno ovim dvorcem u kome se nalazimo koji je jedinstven u Europi, ali sve više razvijamo i komunalnu infrastrukturu. Osnovni cilj je da nam se Desinić turistički i gospodarski razvija. U posljednjih godinu dana dovršena je izgradnja vodovodne mreže. Radi se o visokoj zoni za sela Desinić Gora, Osredek, Trnovec Desinićki i Košnička Gora. Ova investicija vrijednosti 3,2 milijuna kuna omogućiti će priključenje 90 domaćinstava tih sela na opskrbu pitkom vodom. Duljina cijele novoizgrađene vodovodne mreže iznosi 4,5 kilometara, a ovom investicijom Desinić ima pokrivenost pitkom vodom s preko 80 posto – rekao je načelnik Škreblin.
Dodao je i kako je završena rekonstrukcija županijske ceste od Desinića prema Velikom Taboru u dužini 200 metara s izgrađenim nogostupom i kanalizacijom čija je vrijednost oko 580 tisuća kuna, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za uređenje 14 kilometara nerazvrstanih općinskih cesta za što postoji mogućnost dobivanja novca iz EU fondova u iznosu od milijun eura što bi pokrilo cijelu investiciju.

Projektna dokumentacija

Izdana je građevinska dozvola za gradnju kanalizacijske mreže u dužini 7,5 kilometara, a završena je i projektna dokumentacija za uređenje rodne kuće Đure Prejca. Radi se o investiciji vrijednoj četiri milijuna kuna.
Danas se program nastavlja Jurjevskim turnirom u hokeju na travi, programom Desinićkih mažoretkinja i njihovih gošći iz češkog Holešova te zabavnim programom u 20 sati uz Optimiste. U nedjelju trodnevna proslava završava u 15 sati velikom Kotlovinijadom u Vinotočju Hajduk.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba