Dan općine Hum na Sutli

Najveći projekt u prošloj godini bila je dogradnja i adaptacija Doma kulture

Objavljeno: 23.04.2016. mladenmandic

Dan općine proslavljen je i u Humu na Sutli. Načelnik Zvonko Jutriša na svečanoj sjednici Općinskog vijeća osvrnuo se na projekte u prošloj godini.

Zajednički prostor

– Završena je dogradnja novog dijela zgrade i adaptacija postojeće zgrade Doma kulture i kompletno opremanje sa suvremenim i funkcionalnim namještajem. U novom zdanju svoj su prostor našli Upravni odjel općine, umirovljenici, turistička zajednica i Humkom. Napravili smo i zajednički prostor za udruge i političke stranke. Radi se o investiciji od oko pet milijuna kuna. U vodoopskrbi izgrađene su dvije nove vodospreme od po 200 prostornih metara, te nekoliko desetaka kilometara novih glavnih vodova u Breznom, Prišlinu, Zalugu i Malom Taboru, europskim novcem preko Hrvatskih vode te s 10-postotnim udjelom općine. Ukupna investicija bila je 3,9 milijuna kuna. Reguliran je i kamenom obložen potok kroz Klauže za 3,1 milijun kuna.
Također je asfaltirano više od dva kilometra novih općinskih cesta, uz redovito održavanje postojećih za što je utrošeno 750 tisuća kuna, a s 1,8 milijuna kuna sanirano je i nekoliko klizišta te oštećenja na asfaltiranim cestama širom općine – rekao je Zvonko Jutriša.

Obnovljena igrališta

Dodao je i kako Općina puno izdvaja za socijalu, stipendiranje učenika i studenata, obnovila je dječja igrališta u Leskovom Grmu, Orešju i Biušeku i opremila ih novom LED rasvjetom.
Uz Dan općine dodijeljena su i prigodna priznanja. Plaketa općine dodijeljena je Josipu Grofelniku iz Druškovca Humskog, a za osobite zasluge općinske nagrade dodijeljene su profesorici biologije Zdravki Cesarec, Mileni Petanjko, Ženskoj vokalnoj grupi Sotelia i Šahovskom klubu Straža.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba