Dan općine Đurmanec

Načelnik Belošević: Unatoč smanjenju proračuna za 12 posto, nastavili smo postojeće projekte i započeli nove

Objavljeno: 23.04.2016. Jelena Jazbec

 

Povodom proslave Dana općine, jučer je u Đurmancu održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Damir Belošević u svojem se prigodnom obraćanju osvrnuo na proračun kojim je raspolagao u proteklom razdoblju, a koji je značajno smanjen izmjenama zakona o porezu na dohodak, izmjenama zakona o regionalnom razvoju i zakonom o brdsko – planinskim područjima.

Reciklažno dvorište

– Prihodi bilježe smanjenje za 800 tisuća kuna ili otprilike 12 posto, sa sedam milijuna kuna na 6,2 milijuna kuna, s tendencijom smanjenja u ovoj godini za još 1,4 milijuna kuna. Unatoč svemu navedenom, uspjeli smo zajednički u ovih godinu dana nastaviti započete projekte, kao i početi nove – rekao je Belošević.
Kao najvažnije projekte, istaknuo je izgradnju šeste etape školske sportske dvorane, pri čemu se zahvalio Županiji na pomoći, zatim izgradnju vodoopskrbnog sustava Putkovec – Goričanovec – Prigorje, sanaciju postojećih klizišta, uređenje mjesnog groblja, rekonstrukciju niskonaponske mreže u naseljima Podbrezovica, Jezerišće i dijelu naselja Hromec, izgradnju i proširenje javne rasvjete, uređenje autobusnih ugibališta i nogostupa te uređenje prostorija u Zadružnom domu Hromec. Najavio je da će Općina u suradnji s Gradom Krapinom i susjednim Općinama Jesenje, Radoboj i Petrovsko raditi na izgradnji zajedničkog reciklažnog dvorišta, koja će započeti ove godine. Posebno se osvrnuo na ulaganja u obrazovanje i demografsku sliku Općine.

Zahvala gospodarstvenicima

– Da je obrazovanje osnova razvoja općine, govori podatak da smo u prošloj godini u predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje uložili 964 tisuće kuna. Također, za tridesetero novorođene djece izdvojili smo 66 novčanih pomoći – istaknuo je Belošević. Socijalno ugroženim žiteljima općine prigodom božićnih blagdana dodijeljene su novčane pomoći, a novac su dobile i udruge i društva s područja općine te OPG-ovi.
– Veliku zahvalu upućujem gospodarstvenicima, kao važnom stupu sadašnjeg i budućeg razvoja općine. Sve navedeno ostvarili smo u godini u kojoj je Općina ostvarivala znatno manje proračunske prihode – istaknuo je Belošević na samom kraju, najavivši prijavljivanje raznih projekata na natječaje EU fondova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba