Edukacija za poduzetnike

Poslovni uzlet u Zaboku okupio 150 zagorskih gospodarstvenika

Objavljeno: 08.04.2016. mladenmandic

 

U Velikoj galeriji grada Zaboka, danas je u organizaciji Poslovnog dnevnika, u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i Gradom Zabokom organiziran Poslovni uzlet grada Zaboka na kojem je sudjelovalo oko 150 zagorskih gospodarstvenika, obrtnika i vlasnika OPG-ova te čelnika gradova, općina i udruga koji žele povući novac iz fondova Europske unije. Svi su oni mogli sudjelovati na besplatnim edukacijama i predavanjima kako bi dobili konkretne informacije i savjete o unapređenju svojeg poslovanja, o novostima u bankarskom sustavu, menadžmentu, marketinškom i strateškom razvoju i o EU fondovima namijenjenim za ruralni razvoj.

Sedmi od 30

Glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović na otvorenju je istaknuo kako je u svojoj trećoj sezoni Poslovni uzlet u Zaboku sedmi u ovogodišnjem nizu od njih 30 u Hrvatskoj.
– Danas u Hrvatskoj ima 99 posto tvrtki koje su registrirane u malom i srednjem poduzetništvu s 65 posto od ukupno zaposlenih u Hrvatskoj. Stoga je ovakva edukacija za poboljšanje njihova poslovanje i povlačenje novca iz europskih fondova itekako dobrodošla – rekao je Mislav Šimatović.

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek rekao je kako počeci zabočkog poduzetništva sežu u sredinu 30-ih godina prošlog stoljeća kada je prvi proizvodni tekstilni pogon u Zaboku – ZIVT, otvorio Milan Prpić, nakon čega su u Zaboku stasali i svi drugi tekstilni i ostali proizvodni pogoni.
– Zabok je oduvijek bio otvoren za sve poduzetnike, posebice one u industriji koji stvaraju nove vrijednosti. Sigurno će nam stići puno bolji dani za poduzetništvo – rekao je zabočki gradonačelnik Hanžek.
Zagorski župan Željko Kolar istaknuo je da stopa nezaposlenih u Zagorju iz godine u godine sve više pada te da trenutno u Zagorju ima 5807 nezaposlenih, što je 1384 manje nego lani.

Gospodarska ekspanzija

– U Zagorju se godišnje izdaje i više od 30 građevinskih dozvola za otvaranje novih poslovnih subjekata, Zagorje je među najboljima po korištenju novca iz fondova Europske unije, a pokrivenost izvoza uvozom iznosi čak 158 posto, dok je hrvatski prosjek svega oko 60 posto. Svi ovi podaci dovoljno govore kako je Zagorje u velikoj gospodarskoj ekspanziji – rekao je župan Kolar. Dodao je i kako bi se ubuduće bolje trebalo uskladiti sustav obrazovanja s potrebama poduzetnika kako se ne bi događalo da je 270 tisuća ljudi na Zavodu za zapošljavanje, dok istovremeno obrtnici i poduzetnici nemaju dovoljno stručne radne snage.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba