Predstavljanje “Future“

Povodom Dana darovitih, u Klanjcu održan Stručni skup o odgoju i obrazovanju darovitih učenika

Objavljeno: 21.03.2016. Jelena Jazbec

Povodom Dana darovitih u Gradskoj knjižnici u Klanjcu održan je Stručni skup za učitelje i stručne suradnike pod nazivom “Suvremene smjernice u pristupu odgoju i obrazovanju darovitih učenika“. Skup su organizirali Krapinsko-zagorska županija, Radna skupina za podršku darovitim učenicima Krapinsko-zagorske županije, Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec i Županijsko stručno vijeće za građanski odgoj.

Osnovana radna skupina

– S ciljem poboljšanja uvjeta školovanja darovite djece, prije dvije godine smo osnovali Radnu skupinu odgojno-obrazovnih djelatnika, entuzijasta koji žele unaprijediti odgojno-obrazovni rad s darovitim učenicima i promicati njihova prava i specifične potrebe. Posebno nam je zadovoljstvo što od danas imamo svoj vizualni identitet i ime koje smo odabrali među dvadesetak prijedloga učenica i učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.
Radna skupina za darovite učenike broji dvanaest članova, a na čelu se nalazi Vesna Tomorad, stručna suradnica u OŠ Marija Bistrica. Kao vizualni identitet skupine prihvaćeno je rješenje Veronike Koprivnjak iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koja je na današnjem skupu, zajedno sa mentorom Bojanom Komaricom, predstavila detalje novog vizualnog identiteta i kreativnog procesa koji je doveo do prihvaćanja imena “Futura“ kao naziva radne skupine. Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je autorici te njoj i mentoru darovala paket zagorskih autohtonih proizvoda.
Zadaća “Future“ je praćenje, organizacija i pružanje pomoći u radu s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama KZŽ, a rezultat njezinog rada brojne su radionice za darovite, kreativne i talentirane učenice i učenike koje su organizirane diljem Zagorja. Radionice će se tijekom proljetnih praznika održavati u deset zagorskih osnovnih škola – Bedekovčina, Brestovec Orehovički, Gornja Stubica, Hum na Sutli, Klanjec, Marija Bistrica, Oroslavje, Pregrada, Tuhelj i Zlatar.

Telefonska linija

Skupina za podršku darovitim učenicima je osmislila i telefonsku liniju 0800 666 770, na kojoj svi zainteresirani, besplatnim pozivom svakog ponedjeljka od 17 do 19 sati, mogu saznati sve informacije o darovitosti djece.
Po završetku predstavljanja “Future“, održano je predavanje o suvremenim smjernicama u pristupu odgoju i obrazovanju darovitih učenika. Tatjana Orešković govorila je o darovitim učenicima u kurikularnoj reformi, Martina Vučila o tome kako kreirati zadatke za darovite, a Sanja Minarik o projektu “Daroviti učenici u redovitom odjelu i izvannastavnoj aktivnosti“.
Skupu su prisustvovali i gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, ravnateljica OŠ Antuna Mihanovića Melita Ulama te predsjednica klanječke Turističke zajednice i Kulturnog centra Snježana Horvatin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba