Roditelji iz N. Golubovca

“Moraju li nam djeca trpjeti smrad gnojšnice i gacati po fekalnim vodama?”

Objavljeno: 11.03.2016. mladenmandic

Roditelji učenika Područne škole u Novom Golubovcu, ovih su nas dana upozorili kako se u blizini Područne škole u Novom Golubovcu u odvodni kanal uz Županijsku cestu već duže vrijeme ispuštaju otpadne vode, odnosno gnojišnica iz okolnog dvorišta, a da u vezi s tim nitko ništa ne poduzima.

Neugodnosti u školi

– Zar nam djeca, ali i ostali mještani koji prolaze ovom cestom, moraju na svom putu do škole svakodnevno trpjeti smrad fekalnih voda iz kanala? Osim toga, za svake malo veće kiše, gnojišnica se iz kanala prelije na cestu i onda nam djeca moraju gacati po tome i tako sa smrdljivim cipelama i tenisicama dolaziti u školu. Zbog svega neugodnosti stvaraju i sebi, ali i ostalim učenicima i učiteljima u školi. Neka netko od nadležnih jednom već nešto poduzme kako bi se uklonile otvorene fekalije uz cestu – požalili su nam se roditelji osnovnoškolaca iz Novog Golubovca.
Upit što se poduzima da se gnojišnica više ne bi puštala uz cestu pored Osnovne škole, uputili smo i općinskom načelniku Novog Golubovca, Borisu Tušeku.

Višegodišnji problem

– Ispuštanje otpadnih voda na Županijsku cestu u blizini Područne škole u Novom Golubovcu, višegodišnji je problem s kojim je Općina upoznata. Naime građani su nam u više navrata dolazili osobno na Općinu, ali i telefonski ukazivali na navedeni problem, ali na žalost ovaj problem nije riješen ni do današnjeg dana. Mi smo kao Općina više puta pozivali vlasnike kuće da odvodnju koja ima fekalne primjese riješe tako da ne zagađuju okoliš, širenjem smrada, tim više što je u neposrednoj blizini i škola i školska djeca. Ovih dana obavljen je i razgovor i dogovor s vlasnicima kuće, a jedan od njih je i umirovljeni hrvatski branitelj, da će se, obećano nam je, problem riješiti i to čim se vremenski uvjeti malo poboljšaju – rekao nam je općinski načelnik Novog Golubovca Boris Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba