Tuheljske Toplice

Organiziran simpozij o energetskoj učinkovitosti turističkih zgrada

Objavljeno: 09.03.2016. mladenmandic

U hotelu Well u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, njemačko – hrvatska industrijska i trgovinska komora organizirala je simpozij “Energetska učinkovitost u zgradama s naglaskom na turizam”.

Poticanje suradnje

Simpozij je održan u sklopu projekta poticanja suradnje na području energetske učinkovitosti uz potporu njemačkog Saveznog ministarstva gospodarstva i energije, a cilj je bio istaknuti potencijale za smanjenje ukupne potrošnje energije te prikazati odgovarajuće mjere.
Sudjelovali su stručnjaci iz područja energetske učinkovitosti i zainteresirane tvrtke iz Njemačke i Hrvatske.
U ime Ministarstva graditeljstva, prisutnima je program obnove zgrada predstavila Nada Marđetko Škoro. Svoja iskustva i zakonodavne okvire predstavili su predstavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a prezentirani su i primjeri dobre prakse tvrtke Planetaris.

Porast broja prijava

U Hrvatskoj postoji nekoliko institucija koje nude niz poticajnih mjera kako bi se realizirao što veći broj projekata s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, a bilježi se i značajan porast u broju prijava projekata. Tako je u području nestambenih zgrada prošle godine pristiglo čak tri puta više prijava nego 2014. godine.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter