Lighthouse

Poslušajte pjesmu s kojom Nina Kraljić ide na Eurosong

Objavljeno: 09.03.2016. Alen Brodar

Na YouTube profilu Nine Kraljić danas je objavljena pjesma Lighthouse, s kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u svibnju ove godine.

Da će upravo ta mlada i talentirana pjevačica, koja se proslavila pobjedom na reality showu The Voice, predstavljati Lijepu našu u Stockholmu, objavljeno je prošli mjesec.

Autori su Austrijanci

Pjesma je danas premijerno predstavljena na Drugome programu Hrvatskoga radija. Autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

Kako piše Večernji list, Nina Kraljić istaknula je da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli odnosno modernoga zvuka i etna.

– Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli – izjavila je Nina.

– Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika, kaže jedan od autora, Andreas Grass.

– Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme Lighthouse. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno”, rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer, koji u svoju uspješnu karijeru ubraja rad s mnogim glazbenim zvijezdama, kao što su No Angels,  Modern Talking,  Bonnie Tyler, Ace of Base, Amy MacDonald, Motörhead, Reamonn i drugi.

Prva poluzavršnica 10. svibnja

– Kad sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze – kaže Nina Kraljić.

Tako se, nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska s Ninom Kraljić vraća na popularno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije važne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije. Prva poluzavršnica Eurosonga, kada će nastupiti i Nina,  na rasporedu je 10. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba