Održana prva sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko-zagorske županije

Objavljeno: 16.02.2016. Alen Brodar

Krapinsko-zagorska županija nastavlja s provedbom aktivnosti izrade vlastite Strategije razvoja te je u sklopu rada na Strategiji održana prva sjednica Partnerskog vijeća KZŽ. U Zaboku su se tako okupili imenovani članovi Partnerskog vijeća, kako bi raspravili o tijeku izrade Strategije te imenovali predstavnike u Partnersko vijeće statističke regije kontinentalne Hrvatske.

Osnovna analiza

Istaknuto je da je Zagorska razvojna agencija, koja kao regionalni koordinator izrađuje Strategiju razvoja KZŽ do 2020. godine, izradila osnovnu analizu koja je prošla javne konzultacije, na kojima je zaprimljeno 10 komentara, koji će se ugraditi u Osnovnu analizu.
Ta je analiza pretpostavka za izradu SWOT analize čiji je prijedlog također izrađen, a u naredna dva tjedna bit će i predstavljen javnosti putem javnih konzultacija. U tijeku je izrada ciljeva, prioriteta i mjera razvoja, zbog čega će biti održane radionice sa tematskim radnim skupinama koje će raspravljati o nacrtu ciljeva. Nakon izrade ciljeva potrebno je definirati desetak strateških projekata Krapinsko-zagorske županije koji će biti sastavni dio Strategije, a sukladno Smjernicama za izradu županijskih razvojnih strategija izdanih od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Završetak do travnja

Po izradi prvih dijelova Strategije, planira se novi sastanak Partnerskog vijeća za potvrđivanje strateških uporišta, a kako bi se moglo nastaviti s daljnjim aktivnostima na strategiji. Prema hodogramu, planirano je da Strategija bude dovršena do travnja te usvojena na Županijskoj skupštini u svibnju 2016. godine.


 

Partnersko vijeće statističke regije kontinentalne Hrvatske

Zagorski predstavnici Željko Kolar, Zdenko Kobeščak, Tihomir Premužak i Marko Vešligaj

Kako se paralelno provode i aktivnosti izrade Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije zatražilo je od partnerskih vijeća svih županija da imenuju svoje predstavnike u partnersko vijeće statističke regije. Kao predstavnici Krapinsko-zagorske županije imenovani su župan Željko Kolar i njegova zamjena Karolina Barilar, kao predstavnici javnog sektora, zatim Zdenko Kobeščak i zamjena Ivana Radanović, kao predstavnici obrazovnog sektora i organizacija civilnog društva, Tihomir Premužak i zamjena Mirjana Jurman, kao predstavnici gospodarstva i socijalnih partnera te Marko Vešligaj i zamjena Marko Kos, kao predstavnici gradova i općina s područja Krapinsko -zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba