PEPELNICA I STEPINČEVO

“Tko se opredijelio za Stepinca, opredijelio se za istinu, za Boga, Crkvu i domovinu!”

Objavljeno: 10.02.2016. Alen Brodar

Blagdanom Pepelnice ili Čiste srijede počelo je razdoblje korizme, koje, ne računajući nedjelje, traje 40 dana do Uskrsa.

Ove se godine s Pepelnicom poklopilo i Stepinčevo – 56. godišnjica smrti blaženog kardinala. Misu je u Krašiću predvodio postulator kauze za proglašenje svetim, Juraj Batelja. On je u svojoj homiliji istaknuo kako je današnji dan posebna prigoda da se uteknemo u Stepinčev zagovor i odlučimo poput njega nositi životni križ dragovoljno, strpljivo i gorljivo. Podsjetio je pritom na riječi kardinala Franje Kuharića:  “Tko se opredijelio za Stepinca, opredijelio se za istinu, za Boga, Crkvu i domovinu!”, ističući da upravo Stepinčeva žrtva simbolizira poruku Evanđelja, koja je najbolji lijek i za rane našeg vremena – Božja zapovijed ljubavi. U koncelebraciji je uz domaćeg župnika vlč. Dragutina Kučana bilo dvadesetak svećenika Zagrebačke nadbiskupije.

Stepinčevo u Mariji Bistrici

Inače, u marijabistričkom Karmelu Stepinčevo i obljetnica posvete Crkve bl. Alojzija Stepinca bit će obilježena u petak, a misu će u 11 sati predvoditi biskup krčki mons. Ivica Petanjek.
Valja napomenuti da je povodom Stepinčeva, tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo i multimedijsku mrežnu stranicu o blaženom Alojziju Stepincu.

Internetska stranica

Na internetskoj adresi www.stepinac.zg-nadbiskupija.hr posjetitelji će tako moći pronaći sve informacije vezane uz kardinalov život pa i različite dokumente – od njegovih propovijedi, poruka i okružnica, govora i nagovora, kao i svjedočanstva crkvenih velikodostojnika, uglednika i Stepinčevih suvremenika o njegovu radu u teškim ratnim okolnostima. Stranica donosi i interaktivnu Knjigu molitvi, zahvala i svjedočanstava u koju su vjernici pozvani upisati svjedočanstva o Stepinčevu zagovoru na nebu, bogatu multimedijalnu galeriju te cjelokupni sadržaj Glasnika bl. Alojzija Stepinca koji izlazi od 1994. godine. Stranica će se popunjavati dokumentima, propovijedima, porukama i okružnicama blaženog Stepinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba