Ivica Todorić u Bedekovčini

“Vjerujem da će nova Vlada sa stručnim premijerom donijeti nešto pozitivno”

Objavljeno: 10.02.2016. mladenmandic

– Iako sam u svojevrsnom “sukobu interesa”, da komentiram novog premijera, vjerujem da će nova Vlada sa stručnim premijerom donijeti nešto pozitivno. Ministar vanjskih poslova u pet je dana obišao pola Europe i dobro je da smo time pokazali da smo za sve otvorena i prijateljska zemlja. Investicije, novo zapošljavanje i potrošnja glavni su temelju smjera u kojem mora ići nova Vlada, jer se tako puni proračun. To nam je jedini put – rekao je predsjednik uprave Agrokor koncerna Ivica Todorić koji je danas u Srednjoj školi u Bedekovčini održao predavanje za 40-ak učenika završnih razreda te škole za zanimanje poljoprivredni tehničar, cvjećar i vrtlar, a kojeg je ravnatelj škole Radman predstavio kao čovjeka koji je počeo s uzgojem cvijeća u stakleniku na 1200 četvornih metara, a danas zapošljava 60 tisuća ljudi.

Znanje – jedini pravi uspjeh

Djeci je prenio kako je jedini pravi uspjeh čovjeka i društva znanje.
– Danas sam ovdje, da vam to kažem i potaknem vas jer vi ste naša budućnost. U Agrokor je u zadnjih deset godina u hrvatsku poljoprivredu uloženo 5,2 milijarde kuna, a da nismo imali ni kune profita na uloženo. No, naše parcele danas su dvostruko produktivnije od drugih. Danas plaćamo 800 milijuna kuna PDV-a državi na proizvode koje proizvedemo u Agrokoru, a prije našeg preuzimanja su te firme istovremeno državi plaćale samo 100 milijuna kuna. Država ima svoju odgovornost, da napravi svu potrebnu infrastrukturu kako bi se zapuštena zemlja mogla obrađivati, a od svega je najbitnija komasacija, jer na malim parcelama ne možemo biti konkurentni ni Europi, a kamoli Americi – rekao je Todorić.

Kvalitetan komunikator

Na upit o ministru financija koji dolazi iz Agrokora rekao je da ga pozna kao kvalitetnog komunikatora, ističući da se on osobno nikad nije petljao u politiku. Na predavanju u Bedekovčini u prvim redovima bili su i čelnici Krapinsko – zagorske županije. Župan Željko Kolar rekao je i kako je na sastanku prije predavanja razgovarano i o jednoj konkretnoj investiciji Agrokora u Krapinsko – zagorskoj županiji, no o kojoj nije želio otkriti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba