Zahtjevi prijevoznika

“Tražimo imenovanje svog predstavnika u Saborskom odboru te osnivanja Sektora za promet pri Ministarstvu”

Objavljeno: 28.01.2016. mladenmandic

Ceh prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, na sjednici održanoj 27. siječnja, raspravljao je o aktualnoj problematici koju će u obliku prijedloga uputiti novom vodstvu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ukidanje homologacije

Među njima su već više puta ponavljani zahtjevi prijevoznika, poput ukidanja periodičkih pregleda i homologacije, verifikacije CMR konvencije od strane Hrvatske, rješavanje problema naplate kazni za pretovar vozila, nedostatka radne snage i odgovornosti vozača u prometu.
Prijevoznici će tražiti i imenovanje svog predstavnika u saborskom Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu te ponovno osnivanje Sektora za promet pri Ministarstvu. Tražit će i ukidanje obveze plaćanja HRT pristojbe.

Susret prijevoznika

Ceh prijevoznika raspravljao je i o modalitetima ponovnog formiranja koordinacije prijevozničkih komora i udruga, kako bi zajedno, što uspješnije, utjecali na rješavanje problematike prijevozništva u Hrvatskoj.
Na sjednici je bilo riječi o pripremama za održavanje Susreta prijevoznika koji će biti održan u ožujku u Vinkovcima te o prijedlozima za pružanje usluga objedinjene nabave obrtnicima koji se bave djelatnošću cestovnog prometa u okviru projekta zajedničke nabave „HOK zna“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba