IZGUBIO 18-MJESEČNU BORBU S RAKOM

Preminuo David Bowie

Objavljeno: 11.01.2016. zagorjeinternational

Jučer je preminuo David Bowie, jedan od najvećih rock glazbenika svih vremena, objavljeno je na njegovim službenim profilima na društvenim mrežama.

– David Bowie preminuo je okružen obitelji nakon hrabre 18-mjesečne borbe s rakom, objavljeno je na Facebooku, uz molbu da se poštuje privatnost obitelji. Vijest o smrti na Twitteru je potvrdio i njegov sin, Duncan Jones.

Bowie je 8. siječnja proslavio 69. rođendan, kada je objavio i novi album Blackstar, koji je dobro primljen među kritičarima. Iza njega je ostala jedna od najimpresivnijih karijera u povijesti rocka, a zbog čestih promjena stilova i diktiranja trendova bio je prozvan glazbenim kameleonom, piše Večernji list.

Prvi hit bio mu je Space Oddity iz 1969. godine, a tijekom ranih sedamdesetih bio je poznat po alter egu Ziggy Stardust. Kasnih sedamdesetih nastupila je takozvana berlinska faza tijekom koje je radikalno eksperimentirao sa zvukom, da bi osamdesetih usvojio nešto komercijalniji zvuk, s hitovima poput Let’s Dance. Devedesetih i u novom tisućljeću vratio se eksperimentalnijem zvuku.

Posljednji put nastupio je uživo 2006. godine, a tijekom posljednjih nekoliko godina spekuliralo se o njegovom zdravlju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba