Općinari kreću u izmjeru stambenog i poslovnog prostora radi revizije obračuna komunalne naknade

Objavljeno: 10.01.2016. mladenmandic

Korisnike stambenog i poslovnog prostora na području općine Kumrovec u sljedeća će dva, tri mjeseca posjetiti djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela općine Kumrovec radi terenske izmjere u cilju prikupljanja podataka o površini, katnosti, namjeni i vlasnicima svih stambenih i poslovnih objekata na području Općine.

Načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama kaže kako je provedenim postupcima legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada, uočeno veliko nepodudaranje između površina objekata prijavljenih u bazi podataka o obveznicima plaćanja komunalne naknade i stvarnog stanja zavedenog u projektnoj dokumentaciji.

– Zbog uočenih manjkavosti sustava evidencije komunalne naknade i kršenja Zakona o komunalnom gospodarstvu, odnosno neprijavljivanja nastanka obaveze ili promjene u sustavu plaćanja komunalne naknade, pokrenuli smo postupak revizije obveznika plaćanja komunalne naknade kojim će biti obuhvaćeni svi vlasnici i korisnici stambenih i poslovnih objekata na području Općine – kaže kumrovečki načelnik Ulama.

Revizija obveznika komunalne naknade provodit će se do 31. ožujka. U slučaju nemogućnosti utvrđivanja površine stambenog ili poslovnog objekta na terenu, vlasnici i korisnici nekretnina imat će mogućnost dogovora termina za terensku izmjeru objekta ili dostavu ovjerene projektne dokumentacije iz koje je vidljivo stvarno stanje nekretnine. Prikupljeni podaci koristit će se za dobivanje stvarne slike o svakoj pojedinoj nekretnini, za stvaranje općinske baze podataka na temelju koje će se svakom pojedinom vlasniku obračunati komunalna naknada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba