Zlatar Bistrica

Plamena buktinja progutala sportsku dvoranu osnovne škole

Objavljeno: 02.01.2016. zagorjeinternational

U noći s petka na subotu, vatra koja se proširila sa zapaljenog kontejnera za smeće kraj Osnovne škole Zlatar Bistrica, u roku par sati progutala je sportsku dvoranu. Iako pravovremen, izlazak vatrogasaca na teren, po dojavi građana, nije mogao zaustaviti svu navalu plamene buktinje koja je gorjela kao da je sve natopljeno benzinom, prepričavaju nam šokirani očevici. Osim ogromne materijalne štete i velikog šoka za stanovnike Zlatar Bistrice, ozlijeđenih nema.

 

Vatrogasci su primili dojavu građana u 3.57 sati te su na terenu bili za samo nekoliko minuta, no vatra se toliko brzo širila da je za 1o-ak minuta cijela dvorana bila u plamenu. Kontejneri su potpuno izgorjeli, a kako je dvorana drvena te je lim samo izvana, jednostavno nije bilo pomoći, objasnio je zapovjednik DVD-a Zlatar Bistrice Josip Andrec, dodajući da je oštećeno i nekoliko fasada kuća i prozora s južne strane dvorane.

Razlog požara utvrdit će inspekcijske službe, no sumnja se da su u kontejner uz dvoranu bačena pirotehnička sredstva.

– To je tragedija za Zlatar Bistricu.  Godinama su se mnogi borili da se dvorana izgradi i onda je u roku dva sata sve je nestalo. A radi se o investiciji od 12 milijuna kuna. Nova godina započela nam je katastrofom, strašno, rekao nam je načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, dodajući kako je dvorana osigurana te da će poduzeti sve da se uz pomoć Županije, ministarstava i Vlade RH u Zlatar Bistrici izgradi ponovno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba