U požaru 13 minuta prije ponoći

Na gradilištu brze ceste u Bedekovčini izgorio kontejner, zaštitar ozlijeđen i prevezen u Traumatološku bolnicu

Objavljeno: 01.01.2016. mladenmandic

U požaru 13 minuta prije ponoći, u 23.47 sati, vatrogascima DVD-a Bedekovčine je dojavljeno kako je došlo do požara na kontejneru koji se nalazio na gradilištu brze ceste Mokrice – Bedekovčina – Zlatar Bistrica – Popovec u Bedekovčini, koju gradi Građevinsko poduzeće Colas iz Varaždina. U trenutku izbijanja požara u kontejneru se, prema saznanjima vatrogasaca, nalazio i zaštitar. Kako mu je mobitel bio prazan, morao je otići u samo mjesto koje je poprilično udaljeno od gradilišta, kako bi policajcima dojavio požar.

Zbog zadobivenih opeklina, nakon dojave, otišao je u Opću bolnicu na Bračak gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć, a kasnije je vozilom Hitne pomoći prevezen i u Traumatošku bolnicu u Zagreb.

Sedam vatrogasaca na požarište je došlo za samo šest minuta. Vatra iz kontejnera se razbuktala, a postojala je također i mogućnost njegova širenja na ostale kontejnere koji su postavljeni u nizu. Opasnost su, kažu vatrogasci iz Bedekovčine, predstavljale i dvije plinske boce u kontejneru te dvije pored kontejnera. Uklonjeni su i strojevi koji su bili na dohvatu požara, a požar je u potpunosti ugašen u 0.45 sati. Kontejner je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta iznosi 20-ak tisuća kuna. Po prvim saznanjima, uzrok požara je najvjerojatnije zapaljenje plinske grijalice.

I vatrogasci DVD-a iz Zlatar Bistrice su na Staru godinu imali intervenciju. Naime u Kolodvorskoj ulici u Zlatar Bistrici, nešto prije 17 sati, došlo je na otvorenom prostoru do zapaljenja ukrasnog javora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba