Župan Kolar: Gradovi se sigurno neće ukidati, općine će na reviziju, a županije su zasad prve na udaru

Objavljeno: 25.11.2015. zagorjeinternational

U Termama Tuhelj održana je godišnja sjednica Skupštine Udruge gradova, na kojoj je raspravljano i što donosi potencijalna reforma lokalne samouprave.

– Što nam nosi budućnost je neizvjesno – gradovi sigurno neće biti ukidani, općine će vjerojatno biti podvrgnute reviziji, a što se tiče županija one su zasad prve na udaru. Nadam da će prevladati zdrav razum i da odluke neće biti donošene preko noći, nego da će prvo biti podvučena crta i napravljen rezime onoga što su općine, gradovi i županije radili u proteklih 20-ak godina, čiji učinak se vidi i tko je koliko doprinio razvoju Hrvatske.
Nakon toga možemo donijeti odluku o tome kako želimo da Hrvatska izgleda u budućnosti. Ako će se ići tim putem, naravno uz uključivanje civilnog društva i akademske zajednice, te svih onih koji su mjerodavni da kažu nešto o ovoj temi, onda se nemamo čega bojati, rekao je krapinsko – zagorski župan Kolar.
Godišnja sjednica Skupštine Udruge gradova održana je u sklopu 7. susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika koji je održan u organizaciji tjednika Lider i Udruge gradova. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba