OVO JE TEK PRVA U NIZU AKTIVNOSTI NOVOOSNOVANOG SAVJETA MLADIH OPĆINE JESENJE

Mladi iz Jesenja, Đurmanca, Krapine i Bednje uživali na valentinovskom plesnjaku u jesejanskom Domu kulture

Objavljeno: 22.02.2018. JJ

Dom kulture općine Jesenje protekle se subote pretvorio u veliki plesni podij. Mladi iz Jesenja, Đurmanca, Krapine i Bednje te okolnih mjesta zaplesali su uz šaroliki repertoar u kojem je bilo glazbe za sve generacije, od tradicionalnih zagorskih i tamburaških skladbi do aktualnih zabavnih hitova. Kako bi se upotpunila atmosfera, postavljena je i posebna šarena rasvjeta. Ovo plesno – glazbeno događanje organizirali su povodom Valentinova novoosnovani Savjet mladih općine Jesenje te Udruga “Jasen”.

Aktiviranje mladih

Savjet mladih općine Jesenje formiran je 21. prosinca prošle godine, kao savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Jesenja, s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život općine.
– Savjet mladih želi aktivirati mlade da aktivno sudjeluju u akcijama, da daju prijedloge za poboljšanje uvjeta života mladih te da se mladi aktivno i izravno uključe u proces donošenja odluka o potrebama, strategijama i planovima za mlade. Nastojat ćemo i dalje organizirati razna društvena događanja za mlade, kao što je bilo ovo plesno – glazbeno događanje, koje smo organizirali u suradnji s udrugama koje aktivno djeluju na području naše općine te u suradnji sa Savjetom mladih općine Bednja – istaknula je Sara Gašparić, predsjednica Savjeta mladih.

Četiri poglavlja

Program rada Savjeta mladih sastoji se od četiri poglavlja, koje će članovi tijekom godine otvoriti te predložiti raspravu o pojedinim pitanjima, kao i način rješavanja tih pitanja. To su obrazovanje, socijalna politika za mlade, aktivno sudjelovanje mladih u društvu i volonterski rad te zdravlje, sport i kultura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba