ZNATE LI ŠTO JE FINSTAGRAM?

ČEGA SE JOŠ NEĆE SJETITI: Stigao još jedan novi trend na društvenim mrežama

Objavljeno: 30.07.2017. zagorjeinternational

Društvene mreže su odavno postale platforma na kojoj naizgled, zahvaljujući “lovljenju” idealnog trenutka i nebrojenim filterima, svi imaju savršene živote. Mnogi mladi ljudi provode tako sate uređujući fotografije, kako bi se pred svojim pratiteljima i prijateljima pokazali u najboljem svijetlu.

Ali, donosi N1, izgleda da polako postaju umorni od glumljenja savršenstva jer sve više mladih pribjegava novom trendu, takozvanom Finstagramu.
Naime, Finstagram ili skraćeno “Finsta” je lažni Instagram profil, na kojem su dopuštene nesavršenosti. Najčešće je privatan i pristup njemu je dopušten samo najbližim prijateljima. Na ovakvim računima vlasnici mogu postati što god žele: mogu objaviti fotografiju bez šminke, loše napravljene selfije, brojne memeove i slične stvari koje ne mogu staviti na svoj “pravi” račun, kako ne bi narušili sliku o sebi koju šalju u javnost.

Tako zapravo stvaraju još jedan virtualni svijet u kojem smiju biti svoji i koji ih prikazuje onakvima kakvi uistinu jesu, unutar virtualnog svijeta u kojem sve mora biti savršeno. Bizarno, ironično, ili samo zbunjujuće?

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba