ZAGORSKA PODRUŽNICA UDVDR-a

Primopredaja računala za pet članova Kluba branitelja Petrovsko

Objavljeno: 17.02.2017. Jelena Jazbec

Prilikom završetka 24. tečaja informatičkog opismenjavanja u Petrovskom, održana je primopredaja pet računala hrvatskim braniteljima, članovima UDVDR-a Klub branitelja Petrovsko. Akciju organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko – zagorske županije, a računala je u ime pokrovitelja i suorganizatora uručio načelnik Petrovskog Ivan Šanjug.

Tečaj u Zaboku

Računala su dobili Mirjana Leljak, Božica Puh, Vladimir Leljak, Slavko Leljak i Janko Poslončec. U ime Podružnice UDVDR-a KZŽ, polaznike tečaja pozdravili su voditelj projekta Josip Horvatin i predavač Goran Šoštar, koji su istaknuli kako veliki broj braniteljske populacije nije bio u mogućnosti upoznati se s osnovama informatike tijekom obrazovanja, a i oni koji su u tome uspjeli, ostali su nedovoljno informatički obrazovani. UDVDR KZŽ do sada je u sklopu projekta donirala 150 računala hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, te 24 prijenosna računala, za studente – djecu hrvatskih branitelja, koji dolaze iz obitelji s troje i više djece. U 2017. godini, UDVDR je već donirala 23 računala, a u pripremi je donacija deset računala polaznicima tečaja informatičkog opismenjavanja Ogranka u Zaboku, koji počinje 27. veljače, te donacija pet novih laptopa za Uskrs, u projektu koji se provodi s UDVDR RH.

Vlastita sredstva

Projekt informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji zagorska podružnica provodi vlastitim sredstvima, uz financijsku pomoć donatora, Ministarstva hrvatskih branitelja, Krapinsko – zagorske županije te gradova i općina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba