Aktualni sat Županijske skupštine

Stjepan Ranogajec: Bolje da su se na Zagorskom aerodromu pasle krave

Objavljeno: 15.12.2016. mladenmandic

Na aktualnom satu Skupštine Krapinsko – zagorske županije, član Županijske skupštine Hrvatske stranke prava dr. “Ante Starčević”, Stjepan Ranogajec je rekao kako je zbog anonimnih poziva koje je dobivao, odlučio progovoriti o projektu Krapinsko – zagorske županije “Krapinsko – zagorski aerodrom”.

Socijalistički projekt

– Radi se o jednom megalomanskom socijalističkom propalom projektu te bi bilo bolje da se po tom prostoru pasu krave, a ne da se troši novac poreznih obveznika. Ali nažalost krava u Zagorju više ni nemamo, čak ni da bi se mogle pasti po aerodromu. Sada sam još sigurniji da sam bio u pravu, jer vidimo da je taj aerodrom rupa bez dna. Htio bih znati koliko se do sada na aerodrom spustilo letjelica ili možete nam nabrojiti i vanzemaljske letjelice, pa i one koje su slučajno pale na pistu aerodroma. Koliko smo profitirali od tih slijetanja? Jesmo li toliko bogata županija koja bi mogla financirati taj projekt? Nažalost nismo – rekao je Stjepan Ranogajec.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako su na raspisan natječaj kojeg je Županija objavila za davanje u koncesiju za davanje u zakup Krapinsko – zagorskog aerodroma, pristigle dvije ponude, a samo jedna i to od jednog talijanskog investitora, je bila pravovaljana i razgovor s njim će se obaviti tijekom idućeg tjedna, nakon čega će se o svemu obavijestiti i javnost.

“Dosljedan svojim stavovima”

Nakon što je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, nakon županovog odgovora, uskratila riječ Stjepanu Ranogajcu na repliku, Mišo Grilec (HDZ) upozorio je na povredu poslovnika, a Zdravko Tušek (HDZ) predložio je stanku kako bi se sastao i Odbor za tumačenje Poslovnika o radu Županijske skupštine, da procijene može li Ranogajec uopće replicirati na odgovor župana. Nakon pauze ipak je dozvoljeno obraćanje Stjepanu Ranogajcu. Iz Županije su naime rekli kako bi se ipak trebalo pojasniti pravno tumačenje iz Poslovnika od prije četiri godine i podrobnije definirati pravo na repliku u okviru Županijskog sata. Stjepan Ranogajec, nakon što je dobio riječ, rekao je tek kako je on “dosljedan svojim stavovima”.



OSTATAK AKTUALNOG SATA

Projekt Stubaki sigurno neće biti završen do ljeta

Vijećnik Miljenko Jerneić (ZS) je postavio pitanje vezano uz sudbinu Tehnomehanike u Mariji Bistrici. Župan Željko Kolar pojasnio je da je poduzeće u vlasništvu Republike Hrvatske te da su trenutno u tijeku pregovori Općine Marija Bistrica za preuzimanje dijela nekretnina Tehnomehanike te mogućeg preseljenja proizvodnje jedne tvrtke u ostatak prostora.


Posjet Kini

Mladen Popović (HKS) je postavio pitanje vezano za rezultate posjeta Kini od strane delegacije Krapinsko-zagorske županije u šestom mjesecu 2016. godine, na što mu je župan odgovorio kako je do početka konkretnih investicija potrebno napraviti puno malih koraka te je istaknuo kako je kineska delegacija u međuvremenu dva puta posjetila Krapinske Toplice, a preko Zagorske razvojne agencije se javio i investitor za dentalnu medicinu u Svetom Križu Začretju.
Tomislava Končevskog (Laburisti) je zanimalo kada će se otvoriti spojna cesta od Zaboka do Svetog Križa Začretja te dionica brze ceste od Andraševca do Bedekovčine. Kolar je odgovorio kako bi se, prema informacijama iz Hrvatskih cesta, obje ceste trebale otvoriti do kraja godine i dodao kako se očekuje i početak radova na dionici brze ceste od Bedekovčine do Zlatar Bistrice.
Mišo Grilec (HDZ) je postavio pitanje vezano uz isplativost dosadašnjih ulaganja u zadrugu Zagorski puran. Župan je odgovorio kako županija ulaganja u uzgoj zagorskog purana kroz Zadrugu nastavlja kroz šire mjere ruralnog razvoja te da se sljedeće godine očekuje i povećanje proizvodnje za 1600 kljunova.
Zdravko Tušek (HDZ) je županu Kolaru postavio pitanje vezano uz navodna politička kadroviranja direktora u Inkopu Poznanovec, na što je Kolar odbacio navode o miješanju politike u vođenje ove privatne tvrtke te pojasnio kako je Županija Inkopu pomogla u pronalasku nove poslovne banke, nakon što mu je dotadašnja banka otkazala suradnju zbog velikih dugova.
Ninu Gradiški Zrinski (HKS) je zanimalo kad će se završiti projekt Stubaki i koliko je novaca do sada Županija potrošila za članove uprave. Kolar je pojasnio kako Županija nema nikakvih troškova na članove uprave te istaknuo kako projekt zasigurno neće biti gotov do ljeta no kako bi, nakon ulaganja od 20 milijuna kuna u pripremne radove, bio zadovoljan kad bi na proljeće počeli građevinski radovi.


Dvorana u Petrovskom

Branka Varjačića (HDZ) je zanimalo može li se županija snažnije angažirati za izgradnju sportske dvorane u Petrovskom. Župan je odgovorio kako trenutno desetak općina na području naše županija nema dvoranu te da županija aktivno radi na rješavanju ovog problema pa će tako sljedeće godine uložiti znatna sredstva, među ostalima, u završetak dvorane u Đurmancu. Kolar je pojasnio kako se Županija nažalost ne može gradnju dvorane prijaviti na europske fondove, dok je Općini Petrovsko trenutni prioritet razvitak vodoopskrbe. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba