Službenici PU zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 39-godišnjaka

Provaljivali u automobile i počinili štetu od 143.000 kuna

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Službenici iz Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 39-godišnjaka zbog sumnje da su zajedno počinili kaznena djela teške krađe, dok je jedan od njih sam počinio još jedno kazneno djelo krađe.
 
Protekle srijede u večernjim satima, policija je zaprimila dojavu o dvojici sumnjivih muškaraca u Domagojevoj ulici. Po izlasku na teren, policijski službenici uočili su moguće sumnjivce koji su uz sebe imali medicinsku opremu i druge predmete za koje nisu mogli potvrditi porijeklo. Muškarci su uhićeni i odvedeni na kriminalističko istraživanje.
 
Kriminalističkim istraživanjem potvrđeno je da su te večeri dvojica osumnjičenika, prema ranijem dogovoru, zajedno došli u Ulicu Kneza Borne i prišli parkiranom osobnom automobilu marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka, nakon čega su u njega provalili i otuđili ruksak u kojem se nalazila medicinska oprema, sportska odjeća i naočale.
 
Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da su 39-godišnjaci zajedno, između 5. i 6. rujna, došli do parkirališta u Ulici Izidora Kršnjavog, prišli osobnom automobilu marke Porsche njemačkih registarskih oznaka te u njega provalili i iz vozila ukrali torbu s novčanikom u kojem su bili dokumenti i novac, te nakit, obuću i drugo.
 
Također, sumnja se i da je 7. rujna jedan od njih došao do parkirališta na Prilazu baruna Trenka, a prišao automobilu marke Mercedes slovenskih registarskih oznaka, te iz njega otuđio novac i sunčane naočale i potom se dao u bijeg.
 
Materijalna šteta u ovim kaznenim djelima iznosi oko 143.000 kuna.
 
Protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba